Amabrush

Četkica od 80 dolara koja sama pere zube oduševila investitore

tportal

Izvor: Amabrush / Autor: Amabrush

Amabrush omogućuje ispravno pranje zubi u jako kratkom vremenu. Posebno dizajnirane četkice su dovoljno mekane, ali i čvrste da očiste sve bakterija i taloge hrane

Kako bi izgledalo da zube možete prati samo 10 sekundi, a dobili jednako čiste zube kao da ih perete duže? Amabrush je izum koji će izaći krajem kolovoza, a trenutno je na Kickstarteru.

Sistem je jednostavan. Velika četkica u obliku vašeg zubala se stavi i usta s kapsulicom paste za zube.

Pritisnite gumb i za 10 sekundi, vaši zubi će biti čisti. Osim antibakterijskog silikonskog materijala od kojeg je četkica izrađena, jedna veličina odgovara svima, tako da ne trebat kupovati posebne modele prema svom zubalu.

Zašto baš Amabrush?

Tim koji stoji iza ove četkice za zube je dr. Hady Haririan (ekspert u području dentalne medicine) zajedno s brojnim inženjerima i biotehničarima koji od 2015. godine rade na Amabrushu. Ideju za Amabrush dobili su kad su razmotrili četiri činjenice.

1. Tijekom vašeg života, potrošit ćete 180 dana samo na pranje zubi.

2. Svaka druga osoba ne pere zube načever, čisto zbog umora.

3. Ljudi u prosjeku četkaju zube 60 sekundi, umjesto preporučenih 180.

4. 90 posto bolesti zubi i zubnog mesa nastaju zbog neispravnog pranja zubi.

tportal

Izvor: Amabrush / Autor: Amabrush

Amabrush omogućuje ispravno pranje zubi u jako kratkom vremenu. Posebno dizajnirane četkice su dovoljno mekane, ali i čvrste da očiste sve bakterija i taloge hrane. Također, zbog kuta od 45 stupnjeva četkice dolaze do dijelova koje mi rijetko peremo, a peru i unutrašnju stranu zubi.

Dobili skoro milijun dolara

Ovaj mjesec su pokrenuli Kickstarter, tražeći 50 tisuća dolara, no dosad su dobili skoro 20 puta veći iznos! Kickstarter zatvaraju 5. kolovoza, a do kraja godine planiraju početi isporuku Amabrush uređaja.

Uz Amabrush četkice dolaze i izvor struje, kapsulice za pastu za zube i punjač. Maleni izvor struje (koji je ujedno i držač za Amabrush) se lako mijenja i to uz pomoć magneta, tako da jedan Amabrush može koristiti više ljudi, samo trebate zamijeniti četkicu.

Trenutna cijena najjednostavnijeg paketa Amabrush četkice je 80 dolara, a iz tima najavljuju da će s vremenom razvijati nove stvari, poput četkice za djecu. Preporučuju zamjenu samih četkica svakih 3-6 mjeseci, kao što bi se trebale mijenjati i obične četkice za zube. Jedna kapsulica paste za zube trajat će do mjesec dana, ovisno o tome koliko često perete zube.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!