DVIJE KAMERE I ZASLON

Canonov trio 4K proizvoda za entuzijaste i profesionalce

12.04.2015 u 07:33

Bionic
Reading

Canon je nedavno otkrio novu generaciju ulazno-izlaznih rješenja za radna okruženja produkcije 4K materijala. Posrijedi je jedan referentni zaslon DP-V2410 dijagonale 23" te dvije nove kamere za 4K video: EOS C300 Mark II i kompaktni XC10

Zaslon nove generacije namijenjen je korištenju na mjestu snimanja u TV i filmskim okruženjima, a Canon ne krije njegovu profesionalnu namjenu. Kompanija navodi kako je referentni IPS zaslon DP-V2410 dovoljno kvalitetan za precizan i pouzdan prikaz 4K sadržaja na licu mjesta, posebno kad je riječ o snimanju uživo (provjera fokusa, ekspozicije, kalibracija boja i dr.).

Ovaj proizvod nudi fenomenalnu razlučivost prikaza (4.096 puta 2.160 piksela), ali pored tih osnovnih 4K elemenata, nudi i HDR prikaz te posebnu optimizaciju za filmski standard DCI-P3, televizijski standard ITU-R BT.2020 te standard ACES Proxy. 'DP-V2410 je u stanju prikazati izvornu 4K RAW snimku izravno s kompatibilnih kamera Cinema EOS, što eliminira dodatan trošak nabave vanjske jedinice za rekonstrukciju. Ugrađena funkcija usklađivanja kvalitete slike automatski sinkronizira postavke boja s kompatibilnih Canonovih kamera, sprječavajući greške u postavkama', navodi Canon u priopćenju. Dostupnost se očekuje u četvrtom tromjesečju 2015.


Pored toga, Canon je otkrio i EOS C300 Mark II te XC10 4K kamere. Prvi model je nadogradnja hvaljenog modela EOS C300, sada posebno izdržljiv i opremljen do te mjere da ga kompanija naziva najmoćnijom, najfleksibilnijom i najpovoljnijom Cinema OES videokamerom do sada.

XC10 je pak kompaktna, lagana i svestrana kamera namijenjena entuzijastima i amaterskim snimateljima. No, dimenzije ne bi trebale zavarati potrošače, jer je i dalje riječ o proizvodu koji riječima kompanije pruža profesionalnu 4K kvalitetu snimanja.