BIRAJTE

Canon u moru noviteta ima za svakoga ponešto

13.02.2014 u 15:47

  • +4

Canon noviteti

Izvor: Promo fotografije / Autor: Canon

Bionic
Reading

Canon je tijekom jučerašnjeg dana otkrio niz noviteta iz segmenta DSLR aparata, digitalnih kompaktnih fotoaparata i pripadajućeg pribora. Tako je tu novi DSLR ulaznog tržišnog segmenta, Canon EOS 1200D, četiri nova modela PowerShot te tri nova kompakta IXUS sa stilom

EOS 1200D – prekrasna fotografija na jednostavan način

Osmišljen za one koji DSLR kupuju prvi put i žele impresivne rezultate bez truda, EOS 1200D spaja Canonov vrhunski sustav slike s velikim brojem intuitivnih kontrola koje se lako koriste te automatskim načinima snimanja, osiguravajući da  zabilježene fotografije budu uvijek dostojne sjećanja, bez obzira na vašu razinu vještine. Najvažnije značajke uključuju:

· novu aplikaciju EOS Companion i Vodič za brzi početak koji olakšava učenje rasporeda tipki i značajki fotoaparata, tako da korisnici s više samopouzdanja mogu učiniti prve korake pri fotografiranju posebnih trenutaka
· niz značajki jednostavnih za korištenje, uključujući način Scene Intelligent Auto, videoisječke i kreativne filtre koji omogućuju stvaranje slika i filmova visoke kvalitete na dodir tipke.

PowerShot G1 X Mark II – performanse na razini DSLR-a, prenosivost PowerShota

Novi vrhunski kompaktni fotoaparat i nasljednik modela PowerShot G1 X, PowerShot G1 X Mark II, daje najbolje slikovne performanse ikad viđene kod Canonova kompaktnog fotoaparata. Kvalitetom slike sličan DSLR-u, a prenosiv poput vrlo uspješne kompaktne serije PowerShot G, ovaj model savršen je dodatak svakoj torbi profesionalnog fotografa. Osmišljen je na temelju povratnih informacija dobivenih od fotografa, a donosi nove značajke koje nude izuzetne performanse i kontrolu:

· veliki Canonov CMOS senzor vrste 1,5 daje plitku dubinu polja usporedivu s DSLR senzorom veličine APS-C i čini ga idealnim za profesionalne portrete i makrofotografiju
· novi objektiv s velikom svjetlosnom jakošću od f/2.0-3.9 koji zadržava široku blendu od f/3.9 čak i kod najvećeg zumiranja te pritom daje odlične performanse kod slabih svjetlosnih uvjeta i omogućava kontrolu dubinske oštrine
· potpuno prilagodljivi dvojni prstenovi za kontrolu objektiva omogućavaju lakše i brže postizanje željenih fotografskih rezultata; ergonomski smješteni prsteni za postupnu i neprekinutu prilagodbu daju mogućnost postupne kontrole parametara snimanja, što uključuje zumiranje, otvor blende i brzinu zatvarača
· poboljšani sustav AiAF s 31 točkom za automatsko fokusiranje, u usporedbi s 9 na modelu PowerShot G1X, unapređuje sposobnost fotoaparata da se precizno fokusira na objekte prilikom fotografiranja slika plitke dubine polja.

PowerShot SX700 HS – Canonov najtanji fotoaparat svih vremena s 30x optičkim zumom

Spajajući Canonove vodeće inovacije u objektivima sa stručno izrađenim 34,8 milimetara tankim kućištem, PowerShot SX700 HS idealan je za bilježenje posebnih trenutaka u kvaliteti koju zaslužuju. Precizno osmišljen ultraširokokutni 25-milimetarski objektiv nudi fleksibilnost bilježenja prekrasnih pejzaža, dok impresivna žarišna duljina – odnosno 30x zum – daje i slobodu zumiranja udaljenih detalja.

PowerShot D30 – slikajte dublje pod vodom

PowerShot D30 osmišljen je za pustolovinu – idealan je za hrabre lovce na adrenalin. Ovaj vodootporni kompaktni fotoaparat s najvećom dubinom na svijetu može fotografirati na dubinama do 25 metara, nudeći vrhunsku kvalitetu slike i zadivljujuće prirodne boje čak i u uvjetima slabog svjetla. Otporan na udarce i padove s visine do dva metra, otporan na smrzavanje do -10 °C te otporan na prašinu, PowerShot D30 idealan je za planinarenje po snijegu, penjanje po stijenama ili za podvodna istraživanja.

PowerShot S200 – podijelite svoju kreativnost uz pomoć modela PowerShot koji možete ponijeti kud god želite

PowerShot S200 ostaje vjeran hvaljenom nasljeđu serije PowerShot S, nudeći zadivljujuću kvalitetu slike i jednostavan pristup ručnim podešavanjima u modernom, džepnom dizajnu, s nizom značajki za one koji žele napraviti korak dalje u fotografiji. Ultraširoki svijetli objektiv s blendom od f/2.0 u kombinaciji s 10,1-megapikselnim CCD senzorom veće osjetljivosti omogućava veću fleksibilnost kod snimanja kreativnih fotografija u izazovnim situacijama.

IXUS 155, IXUS 150 i IXUS 145 – odaberite jedan u svom stilu

Hvaljenoj seriji IXUS pridružuju se tri nova moderna kompaktna džepna fotoaparata, jednostavna za korištenje. IXUS 155 spaja Canonov slikovni procesor DIGIC image, optički zum od 10x i senzor s 20 megapiksela s priznatim, stiliziranim dizajnom IXUS-a – što ga čini savršenim fotoaparatom za fotografiranje ili snimanje videozapisa prijatelja na koncertima ili noćnim izlascima. Fotoaparati iz ulaznog segmenta IXUS 150 i IXUS 145, svaki sa senzorom od 16 megapiksela i 8x optičkim zumom, idealni su za fotografe početnike, s načinima fotografiranja jednostavnim za korištenje, kreativnim filtrima i slikama visoke kvalitete.

Macro Ring Lite MR-14EX II – osvijetlite svoj svijet

Osmišljena za specijalizirane DSLR fotografe koji se strastveno bave makrofotografijom, bljeskalica Macro Ring Lite MR-14EX II nudi nevjerojatnu fleksibilnost rasvjetljavanja i fotografiranja različitih objekata. Kompatibilna s Canonovom cjelokupnom ponudom DSLR fotoaparata EOS, nudi fotografima potpuno automatizirano mjerenje bljeska E-TTL II radi precizne i dosljedne ekspozicije.