NEVJEROJATNI VIDEOZAPISI

Canon ima novosti za snimatelje profesionalce i napredne amatere

30.05.2017 u 14:20

Bionic
Reading

Canon Europe predstavio je svoj najnoviji kompaktni servo filmski objektiv CN-E70-200mm T4.4 L IS KAS S. On je namijenjen snimateljima profesionalcima i naprednim amaterima koji koriste jednosenzorske kamere velikog formata i osigurava snimanje filmova, dokumentaraca, vjenčanja i korporativnih filmova uz vrhunsku preciznost i kvalitetu

Ovaj se objektiv s velikom žarišnom duljinom od 70 – 200 mm u krugu slike Super 35 pridružuje modelu CN-E18-80mm predstavljenom 2016. godine i upotpunjuje Canonovu liniju kompaktnih servo filmskih objektiva.

Preciznost

Uz moćan nativni optički zum od 2.8x, precizan fokus i funkcije servo zuma, CN-E70-200 omogućuje snimanje u najrazličitijim prigodama. Čak i kad se zum promijeni, optika ostaje savršeno u fokusu, što je idealno za samostalne snimatelje koji moraju brzo mijenjati način snimanja bez promjene objektiva, primjerice prilikom snimanja vijesti. Novi CN-E70-200 parfokalni je objektiv s tri načina stabilizacije slike. Kombiniranjem s objektivom CN-E18-80 snimatelji mogu uživati u rasponu fokusa od 18 – 400 mm kakav se primjenjuje kad se objekti moraju snimati sa sigurne udaljenosti, primjerice u svijetu sporta ili prirodoslovlja.

Namijenjen radu s Canonovim DSLR-ovima s EF priključcima objektiva i kompatibilnim videokamerama s izmjenjivim objektivima, CN-E70-200 nudi širok raspon funkcija za montiranje i superbrzo automatsko fokusiranje (AF). Snažno Dual Pixel CMOS autofokusiranje omogućuje brzo i precizno fokusiranje jednim pritiskom gumba ('one-shot AF', automatsko fokusiranje za jednu snimku), dok produženo automatsko fokusiranje omogućuje praćenje objekta bez gubitka fokusa, savršeno prilikom snimanja divljih životinja.

4K optička kvaliteta

Canonova tradicija u dizajnu optičkih uređaja i performansama znači da CN-E70-200 ima superpreciznu razlučivost uz zadržavanje jednake kvalitete u sredini objektiva i na njegovim rubovima. Funkcija prijenosa modulacije posebno je unaprijeđena za potrebe 4K kamera, a uz balans boja usklađen s ostalim Canonovim EOS kinoobjektivima ovaj novi objektiv nudi iznimnu kvalitetu slike, bez obzira snima li se u 4K ili HD kvaliteti.

Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama i maloj masi CN-E70-200 može se koristiti u cijelom nizu različitih snimateljskih scenarija, kao što su 'spidercamovi' ili dronovi. To u kombinaciji s njegovim ergonomskim dizajnom i opcionalnim Canonovim hvatištem za zumiranje ZSG-C10 znači da objektiv može ponuditi cijeli niz novih stilova snimanja. Hvatište ZSG-C10 povezano je s tijelom objektiva 20-pinskim kabelom i ono omogućuje glatku daljinsku aktivaciju serva zuma te automatski fokus za jednu snimku ('one-shot AF').

Njime se može rukovati dok je montiran na valjak objektiva, što omogućuje ugodno snimanje s ramena, ili kad je odvojen od objektiva te se njime upravlja ručno. ZSG-C10 sastoji se od prekidača koji se lako koristi, gumba za pokretanje/zaustavljanje snimanja, gumba za automatski fokus za jednu snimku i prilagodljivog kuta hvatanja radi optimalne udobnosti rada.