CANON SX730

Canon ima novi kompaktni fotoaparat s moćnim superzumom

11.04.2017 u 08:09

Bionic
Reading

Canon je osvježio liniju putnih fotoaparata tankim modelom sa superzumom PowerShot SX730 HS

Fotoaparat je lako spremiti u džep, a kombinira 20,3-megapikselni cenzor CMOS sa snagom procesora DIGIC 6 pa može neprekidno snimati 5,9 slika u sekundi. Sa širokokutnim objektivom s 40x optičkim zumom i 80x funkcijom ZoomPlus, PowerShot SX730 HS napravljen je za snimanje izbliza i izdaleka. Fotoaparat je debeo samo 39,9 milimetara pa se može lako smjestiti u bočni džep ruksaka ili džep traperica, što ga čini idealnim za slikanje u pokretu.

Uz brzi automatski fokus od 0,12 sekundi, pametnu stabilizaciju slike na osam načina rada i naprednu dinamičku stabilizaciju slike po pet osi prilikom snimanja videozapisa, slike i Full HD videozapisi bit će fokusirani i mirni čak i kad okruženje ili ruka uzrokuju trešnju.

Novi način rada Creative Shot brzo je i lako koristiti u pokretu, a fotoaparat stvara pet dodatnih verzija slike uz niz filtara i efekata pa ćete predmet snimanja odmah vidjeti na nov i neočekivan način. Fotoaparat nudi i način rada Short Clip Movie (kratki videozapis) koji snima Full HD isječke u trajanju četiri, pet sekundi uz niz mogućnosti reprodukcije, kao što su ubrzano ili usporeno. Uz veliki LCD zaslon dijagonale 7,5 centimetara koji se može naginjati, može se snimati i iz najtežih kutova i tako biti kreativan u kompoziciji, a značajka oznake vremena omogućuje precizno dokumentiranje svakog događaja koji korisnik odluči snimati.

Mogućnost Wi-Fi povezivanja omogućuje trenutno spajanje s pametnim telefonom. Stalna veza između fotoaparata i pametnog telefona može se održavati i putem Bluetootha, tako da je moguće pregledavati fotografije i dok je aparat spremljen na sigurnom, u torbi. Povezivanje putem Bluetootha omogućuje i kontrolu bežičnog daljinskog snimanja koje je savršeno za grupne selfieje. Pomoću aplikacije Camera Connect moguće je lako sinkronizirati lokaciju svih fotografija s GPS podacima na pametnom telefonu.