NE TREBA MU NI RAČUNALO

Blagajnik iskoristio fotografsko pamćenje kako bi ukrao kreditne kartice preko 1300 kupaca

09.09.2019 u 12:00

Bionic
Reading

Unatoč nevjerojatnoj mogućnosti opažanja, 'analogni kradnjivac', inače zaposlenik u shopping centru u Japanu, uhvaćen je zbog vrlo uobičajene greške

Dok neki koriste internet kako bi se domogli brojeva kreditnih kartica, neki to rade 'uživo'. Zaposlenik jednog dućana u Japanu brojeve je krao na starinski način, pišu lokalni mediji.

Tridesetčetverogodišnjak zaposlen u shopping centru u Kotou u blizini Tokija memorizirao bi šesnaesteroznamenkasti broj, vrijeme istjeka kartice i sigurnosnu šifru tijekom iznimno kratkog vremena kada kupac plaća robu.

ZLOČIN I KAZNA

Ovo su najpoznatiji hakeri ikad, pogledajte što danas rade

Pogledaj galeriju

Kobna greška

Policija je naglasila da je nakon privođenja kradljivca pronašla knjižicu u kojoj je upisao oko 1300 brojeva, prenosi ANN News. Prevarant je, unatoč nadljudskoj mogućnosti pamćenja policiju doveo praktički pred vrata stana nakon što je ukradenim karticama naručio dvije torbe u vrijednosti od 2.500 dolara i poslao ih na vlastitu kućnu adresu.

Pazite s karticama

Ovo je zbilja kranje neobičan slučaj krađe kreditne kartice - pogotovo uzmemo li u obzir da se ovakve stvari obično dešavaju tijekom nesmotrenog upisivanja kartice na internetu ili nakon hakerske provale u zaštićene baze podataka. U slučaju vrlo perceptivnog blagajnika iz Tokija, najnovija kartica iz Applea bila bi apsolutno najbolja kontramjera, s obzirom da nema broj, zaključuje Cnet.