gideon brothers

Bivši šef Farmerona u robotima vidi hrvatsku budućnost

14.03.2018 u 15:08

Bionic
Reading

'Vidimo Hrvatsku koja može postati magnet za mlade ljude diljem svijeta. Roboti su alat koji nam može pomoći preokrenuti našu stabilno tužnu priču u priču o rastu i ponovnom rođenju', poručili su iz tvrtke Gideon Brothers

Startup tvrtka Gideon Brothers dobila je tijekom konferencije Digital Takeover nagradu Business Leader zbog svog doprinosa razvoju robotike kao poduzetničke grane u Hrvatskoj.

'Nije pretjerano reći da smo na pragu najveće transformacije u povijesti. Robotika će promijeniti naš način života, rada i razonode u još većoj mjeri nego što je to učinio internet prije 20 godina.

  • +29
Digital Takeover 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Već postoje brojne industrije gdje su roboti (i umjetna inteligencija) toliko važni da je teško zamisliti kako je bilo bez njih. Mobilnost i fleksibilnost novih, suvremenih robotskih platformi dovode do još većeg prihvaćanja', rekao je glavni direktor tvrtke Gideon Brothers Matija Kopić tijekom ceremonije dodjeljivanja nagrade.

Tvrtka Gideon Brothers razvija autonomne, kolaborativne i modularne robotske platforme za nestrukturirane zatvorene prostore u kojima borave ljudi te autonomne tehnologije za razne industrije. Jedna je od najvećih tvrtki specijaliziranih za robotiku u jugoistočnoj Europi.

  • +19
Gideon Brothers2 Izvor: Promo fotografije / Autor: Gideon Brothers

'Diljem čitave države imamo derutne tvornice. Imamo mlade, sposobne ljude koji napuštaju zemlju u potrazi za prilikama drugdje.

U Gideon Brothersu vidimo Hrvatsku koja ima dinamičnu ekonomiju, koja može postati magnet za mlade ljude diljem svijeta. Roboti su alat koji nam može pomoći preokrenuti našu stabilno tužnu priču u priču o rastu i ponovnom rođenju. Takvu Hrvatsku mi gradimo', istaknuo je Milan Račić, direktor razvoja u Gideon Brothers.

Osim Gideon Brothers nagrade su dobile tvrtke HP (za investiciju u digitalnu tehnologiju), Hrvatski Telekom (za doprinos razvoju digitalnog društva), Addiko (za inovativna digitalna rješenja) i Oradian (za društveno odgovoran projekt).