UBOJITIH 60

BBC-jevog voditelja napao i ozlijedio kajman

12.11.2010 u 09:22

Bionic
Reading

Koliko opasno može biti snimanje divljih životinja, osobito kada se serija zove 'Ubojitih 60', pokazao je napad koji je nedavno doživio voditelj BBC-jeve znanstveno popularne emisije Steve Backshall

Naime, tijekom potrage za anakondama u močvarama Argentine Backshalla je za nogu ugrizao kajman. Voditelj je bio prisiljen potražiti pomoć liječnika, a traganje za golemim zmijama i snimanje okončani su - barem za neko vrijeme.

BBC-jeva ekipa ovih dana na sjeveru Argentine, uz granicu s Paragvajem snima prilog o žutim anakondama, jednom od najvećih vrsta zmija na svijetu.

'Skočio sam u vodu kako bih je potražio u mulju. Odjednom sam nagazio na nešto što mi je nalikovalo na trupac stabla na močvarnom dnu' rekao je Backshall za BBC.

Kajman nije bio oduševljen prepadom. Snažno je ugrizao uljeza i rastrgao mu hlače, ali i list lijeve noge.

'Reagirao je u samoobrani. Htio me je otjerati, nije me pokušao ponovno napasti', rekao je voditelj i objasnio kako kajmani obično ne napadaju ako nisu isprovocirani. 'Napravio mi je niz rana na potkoljenici koje nisu lijepo izgledale... To je najveća životinja koja me je ikada ugrizla ako ne računam konja moje sestre kada sam bio klinac', dodao je Backshell.

Ekipa je radio vezom pozvala pomoć, a voditelj je prevezen u najbližu bolnicu. Nakon kraćeg oporavka snimanje je ipak dovršeno.

Opasnosti Backshellova posla dobro su poznate ljubiteljima serije iz ranijih epizoda (pogledajte dolje), a snimka napada kajmana objavljena je na BBC-ju.