UOČI PREKIDA RADA

Autor propalog Scalebounda ispričao se obožavateljima

15.01.2017 u 08:57

Bionic
Reading

Platinum Games su, nakon objave iz Microsofta, i sami službeno objavili prekid rada na akcijskoj avanturi Scalebound

Glasine o prekidu rada na Scaleboundu počele su kolati još početkom tjedna. Microsoft je, podsjetimo, ubrzo nakon toga službeno objavio kraj rada na projektu, počevši sa sustavnim gašenjem svakog traga same igre (stranice, objave na webu i tako dalje). Platinum je službeno potvrdio gašenje projekta ovog petka, a njihov šef Hideki Kamiya na društvenim mrežama se iskreno ispričao svim obožavateljima.

Na Twitteru je, naime, objavio niz tweetova namijenjenih unesrećenim obožavateljima igre koja, na žalost, neće nikad ugledati svjetlost dana.

Predsjednik Platinuma Kenichi Sato dao je sličnu izjavu na službenom developerskom blogu.

'Žao nam je što je 9. siječnja 2017. Microsoft Studios najavio prekid rada na Scaleboundu. Vrlo smo razočarani što su stvari završile kako su završile, pogotovo s obzirom na mnogobrojne fanove koji su se toj igri radovali jednako koliko i mi sami.'

'U budućnosti ćemo se truditi stvarati vrhunske igre za sve vas, počevši od NieR: Automate u ožujku te nastavivši s naslovima poput Grandblue Fantasy projektom Re: Link i Lost Orderom. Nastavit ćemo raditi i nastojati ispuniti vaša očekivanja. Također, iznimno se radujemo vašoj podršci.'

Scalebound je bio ekskluziva za Xbox One koja je prošle godine potvrđena i za Windowse 10. Igra je trebala biti jedna od uzdanica programa 'Play Anywhere' a trebala je izaći tijekom ove godine.