ZENWATCH

ASUS se i službeno uključio u svijet pametnih ručnih satova

03.09.2014 u 15:09

Bionic
Reading

ASUS je već neko vrijeme planirao priključiti se ostatku proizvođača s ponudom pametnog ručnog sata, no čekali su Android Wear platformu - i vjerojatno pogled na to što nudi konkurencija. Upravo za IFA 2014 sajma u Berlinu kompanija je službeno otkrila ZenWatch, vlatito rješenje nosivog gadgeta

Riječ je o uređaju s 1,63-inčnim lagano zaobljenim AMOLED ekranom razlučivosti 320 puta 320 piksela, kojem srce čini Qualcommov Snapdragon 400 čip (uz procesorske jezgre na radnom taktu od 1,2GHz). Opremljen je još i s 512MB radne memorije, senzorom za mjerenje otkucaja srca i ostatkom karakteristika koje su se već mogle vidjeti kod drugih modela.

Tako je uređaj vodootporan po IP55 standardu, remeni su standardni kao kod običnih ručnih satova (22mm), unutra je hrpa senzora i ostale značajke poznate od drugih uređaja. Ipak, ono što izdvaja Asusov model od ostatka smartwatch društva osim dizajna su neke dodatne mogućnosti.

Tako je primjerice već po paljenju uređaja moguće koristiti neke geste - za otključavanje vezanog pametnog telefona/tableta, otvaranje određene funkcije ili aplikacije, okidanje fotografije i sl. Još jedna od stvari u kojima se ASUS istaknuo ovim proizvodom je, na žalost, cijena od povisokih 200 eura.