ROG PHONE

Asus predstavio super moćni smartfon skrojen za gejming

04.06.2018 u 14:52

Bionic
Reading

Asus je na sajmu Computex 2018 predstavio svoj prvi telefon u sklopu gejmerskog brenda ROG. Riječ je o višenamjenskom flagship uređaju pogonjenom Androidom te stvorenom za entuzijaste i obožavatelje kompetitivnog gejminga

Computex 2018 je počeo, a sve su oči uperene prema Asusu i njihovoj poznatoj liniji gejming proizvoda Republic of Gamers (skraćeno ROG) koji su nakon vrlo kratke demonstracnije najnovijih gejmerskih laptopa i periferija po prvi put predstavili svoj u cijelosti brendirani gejmerski smartfon pod imenom ROG Phone.

  • +17
Asus i ROG na Computexu Izvor: Društvene mreže / Autor: Asus

Stvoren za posebnu publiku

U zemljama gdje je mobilni gejming daleko rašireniji nego u SAD-u i Europi, dolazak ovakvog hardvera ima puno bolji odaziv, makar ideja smartfona posvećenog igranju videoigara i dalje golica maštu. Ovo kažemo zato je hardver potreban za pokretanje zahtjevnih naslova često stremi prema krajnostima, što znači da konačni proizvod u velikoj većini slučajeva parira s najmoćnijim uređajima na tržištu. Asusov ROG Phone tako dolazi sa AMOLED ekrenom dijagonale 6 inča, kontrasta 10000:1 i radne frekvencije 90 Hz, a pokreće ga Qualcommov Snapdragon 845.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Asus

Uređaj će također imati odvojeni grafički procesor Qualcomm Adreno 630. Što se memorije i zapremnine tiče, ROG Phone dolazi opremljen sa 8GB radne memorije te 128 ili 512 GB interne memorije.

Napredna tehnologija

Uređaj uvodi i nekoliko inovacija poput haptičkih kontrola na rubovima i dnu uređaja koje ultrazvučnim senzorom odaju funkcioniraju kao bočni gumbi na popularnim gamepadovima. Konačno, tu je i poboljšani sustav vibracije koji je podešen da reproducira 'stereo' vibriranje, dajući igraču dojam da je udarac stigao iz određenog smijera.

Što se kamere tiče, novi ROG Phone imat će dvostruku pozadinsku kameru osjetljivosti 12 MP + 8 MP, te prednju osjetljivosti 8 MP. Uz sve ovo uređaj dolazi s opcionalnim vanjskim hlađenjem koje na sebi ima ugrađen USB-C port i 3.5 milimetarski ulaz za slušalice.

TEHNO PREPORUKA

Izabrali smo najbolje videoigre za duge vožnje automobilom

Pogledaj galeriju

Dodaci

Asus, naravno, ne planira stati samo na ovome te je predstavio hrpu periferija uključujući i dock za telefon s mogućnošću spajanja i prijenosa slike na PC ili televizor, kao i kontroler koji se spaja na uređaj i daje mu izgled sličan Nintendu Switch.

  • +2
ROG Phone Izvor: Promo fotografije / Autor: ASUS

Baterija koja će pokretati sve priključene periferije ima kapacitet 4000 mAh, što bi uređaj, uz optimalni rad bez previše opterećenja mogla držati na životu prilično dugo. Ako ga korisnik odluči koristiti za ono što je prvotno namjenjen, a to je gejming, životni vijek će vrlo vjerojatno dramatično pasti.

Kada stiže?

Cijena i datum dolaska uređaja još nisu poznati, a Asus naglašava kako bi se neke značajke još mogle mijenjati, no jedna stvar je apsolutno sigurna - ROG Phone će biti jedan od najskupljih Androida na tržištu.