MOBILNI GEJMING

ASUS predstavio ROG Phone 3: gejmerski smartfon vrtoglave cijene

23.07.2020 u 15:04

Bionic
Reading

Najnovija uzdanica premijske linije Asusovih mobilnih uređaja neobični je Android konstruiran za mobilni gejming i spajanje na specijalni miš, tipkovnicu i slušalice

Asusov najnoviji ROG Phone 3 dolazi sa OLED HDR ekranom dijagonale 6.59 inča radnog takta 144 Hz i brzinom odgovora od 1 ms. Iza ovog pothvata nalazi se Snapdragon 865 Plus procesor sa podrškom za 5G. Smartfon se može konfigurirati sa do 16 GB LPDDR5 RAM-a i 512 GB UFS 3.1 ROM pohrane, a sve spomenute komponente pokreće baterija od 6000 mAh.

Što se gejmerima orijentiranih značajki tiče, uređaj dolazi sa bočnim ulazom za USB-C, kao i poboljšanim 'Air Triggerima', specijalnim virtualnim tipkama koje igrač aktivira imitiranjem pokreta prstom kojeg koristi pri okidanju okidača na PlayStation ili Xbox kontroleru.

Pored virtualnih tipki i dva ulaza za USB-C, Asus igračima nudi i mogućnost posebne izmjene šeme kontrola unutar igara, a pridružit će im i specijalne makroe pomoću kojih će se gestama ili pritiskom raditi specifične akcije (poput punjenja oružja u igri).

Izvor: Društvene mreže / Autor: ASUS

Periferije

Kao što to inače ide, Asus je za novi telefon priredio hrpu dodataka. Tako će igrači, za početak, moći kupiti dodatni ekran za multitasking i igranje na većoj površini, kao i specijalni stalak kojim će se na telefonu moći korisititi tipkovnica i miš. Asus je također najavio kasniji izlazak ROG Strix XG16 - monitora za smartfone dijagonale 15.6 inča, slušalice ROG Cetra RGB sa ugrađenim poništavanjem vanjske buke, te konačno - ROG Falchion, bežičnu mehaničku tipkovnicu s podesivim panelom za dodir i radnim vijekom od 400 sati.

Rog Phone 3 na američko i azijsko tržište stiže u rujnu, a insajderi pretpostavljaju da će mu cijena bez problema nadmašiti 1000 dolara.