SAMO ZA NAJZAHTJEVNIJE

ASUS predstavio brutalno jak G751 gejming laptop

10.10.2014 u 07:10

Bionic
Reading

Ako tražite moćni 17-inčni prijenosnik namijenjen gejmingu, G751 mogao bi biti stvar za vas

ASUS je jučer predstavio najnoviju uzdanicu laptopa za videoigre serije G.Republic of Gaimng G751 moćno je računalo napravljeno za pokretanje najzahtjevnijih naslova, a arhitektura mu omogućuje da radi i pod najvećim radnim pritiskom. Pod ovime, jasno, mislimo na overclockiranje i pokretanje svega u vrtoglavom broju sličica u sekundi.

Ključ? Laptopov hardver i dizajn. ROG G751 pokreće procesor Intel Core i7 opremljen najnovijom karticom NVIDIA GeForce GTX970M/980m namijenjenom fanovima videoigara s high-end grafikom. Sve performanse dodatno su unaprijeđene tehnologijom ASUS TurboMaster koja sadrži ekskluzivni softver ROG GPU Tweak i unaprijeđene hardverske komponente za podršku GPU overclockinga u realnom vremenu, kao i povećanje performansi do pet posto


Što se dizajna tiče, on je napravljen tako da dobro podnosi visoke temperature grafičke kartice. Tri toplinske cijevi vode izravno do GPU-a eliminirajući toplinu putem ventilatora dok topao zrak izlazi kroz otvore na stražnjoj strani laptopa. Otvori usmjeravaju puhanje dalje od korisnika i igraju glavnu ulogu u G751-ovom učinkovitom termalnom dizajnu.

Što se ekrana tiče, radi se o 17,3-inčnom zaslonu Full HD IPS s kutom gledanja od 175 stupnjeva. Zahvaljujući tehnologiji Trinity display, moguće je imati četiri aktivna ekrana (laptopov plus tri). Kućište je, naravno, napravljeno od aluminija, a mat finiš istaknut je osvijetljenim logotipom ROG.

Laptop, ovisno o verziji, teži od 4,3 do 5,3 kilograma. Cijena uređaja za sada nije poznata, no nešto nam govori kako se neće raditi o momentalno najjeftinijem prijenosniku na tržištu.

Za više informacija posjetite Asusovu službenu stranicu