NOVE GLASINE

Appleov 'netbook' stiže u listopadu?

13.07.2009 u 14:32

Bionic
Reading

Prašina oko novog iPhonea 3GS se slegla i sada je vrijeme za novu rundu glasina vezanih uz Apple. China Times tvrdi da će Apple predstaviti svoju verziju netbooka u listopadu, i to po cijeni od 800 dolara

Prvo treba naglasiti da ovdje koristimo termin 'netbook' s velikom rezervom. Naime, dio stručanjaka i analitičara IT industrije smatra da netko - a najbolje je, naravno, da to bude svemogući Apple - jednostavno mora predstaviti prijenosno računalo bez tipkovnice, koje će nalikovati velikom iPhoneu i omogućiti izrazito jednostavno povezivanje s internetom, surfanje i korištenje raznih web servisa.

Naravno, službenog glasa iz Applea o tome nema, pa se tako ni ne zna kako će to čudo izgledati, hoće li imati tipkovnicu ili neće i hoće li se uopće pojaviti na tržištu. No ako je vjerovati China Timesu, Apple će vijest o ovom uređaju objaviti u listopadu; njihov će netbook imati zaslon dijagonale 9.7 inča, većinu hardvera proizvodit će tvrtka Foxconn, a cijena će biti 800 dolara. Potpisnik ovih redova volio bi vidjeti tako nešto, ali treba biti iskren i reći da je u ovom trenutku riječ samo o nepotvrđenoj glasini.