PRIČA SE

Apple će potpuno odustati od LCD zaslona za iPhone?

02.06.2018 u 13:53

Bionic
Reading

Priča se kako bi u seriji novih uređaja koju će Apple vjerojatno predstaviti najesen dva ili tri mogla imati OLED zaslone, a samo jedan LCD. S vremenom bi ih trebali napustiti u potpunosti

Tijekom iduće godine Apple bi mogao prebaciti sva tri nova modela svojih pametnih telefona na OLED zaslone Appple trenutno koristi OLED zaslon samo na jednom modelu - iPhoneu X.

No, priča se kako bi u seriji novih uređaja koju će vjerojatno predstaviti najesen dva ili tri mogla imati OLED zaslone, a samo jedan LCD.

Od nadzorne kamere do Libele

Našli smo devet zgodnih značajki za smartfon koje morate isprobati

Pogledaj galeriju

Tehnologija OLED ima više prednosti u odnosu na LCD, poput primjerice boljeg kontrasta, a i koriste ju brojni top modeli smartfona. Ali, dva su moguća problema oko korištenja OLED-a za sve modele Appleovih smartfona.

Jedan od njih je cijena. Odluče li se jabučari ponuditi jeftiniji model, čini se izglednijem kako će u njega biti ugrađen LCD zaslon, dok će OLED biti rezerviran za skuplje modele kao što su iPhone XI i XI Plus.

Drugi je vezan uz proizvodne kapacitete. Apple trenutno OLED zaslone nabavlja samo od Samsunga. Moguće je kako će Samsung morati proširiti proizvodnju kako bi zadovoljio Appleovu potražnju, ali i kako će dio kolača dobiti LG, piše Tech Radar.