SVE SE SJAJI

Aplikacija Gmail dobila je novi čisti dizajn

30.01.2019 u 09:30

Bionic
Reading

Google je svoj 'Material' dizajn uspješno integrirao i u mobilnu verziju Gmaila. Ako volite minimalizam, novo bijelo sučelje moglo bi vas oduševiti

Google je u utorak najavio redizajn mobilne aplikacije Gmail. Novi dizajn tematski će pratiti onaj koji je, podsjetimo, Google uveo u 'stolni' Gmail prošlog travnja. Redizajn aplikacije na smartfone sa Androidom stiže danas, dok će vlasnici iPhonea i iPada morati pričekati 'nekoliko tjedana'.

OSLOBODITE SE TERETA

Kako maknuti predinstalirane aplikacije na Androidu?

Pogledaj galeriju

Ovo među ostalim znači da će svi zabavni noviteti na koje smo navikli kod stolne verzije konačno raditi i na smartfonima: uključujući i prečace do privitaka koje je moguće otvoriti bez otvaranja same poruke. Aplikacija će također omogućiti lakše prebacivanje između osobnih i radnih profila. Novi Gmail će vam dati veliki podsjetnik ako je poruka sumnjiva, kao što to već radi na stolnim računalima.

Nova verzija aplikacije ima puno čišći dizajn od stare, s dominantnom bijelom bojom i zaobljenim elementima sučelja.

Redizajn Gmaila samo je dio velikog nastojanja Googlea da svim svojim aplikacijama da isti izgled. Gmail koji koristi više od milijardu ljudi posljednja je u nizu aplikacija koje prolaze 'minimalistički' tretman kojeg Google naziva 'Material'.