ISKORISTITE PRILIKU

Amazon u Zagreb stiže po nove kadrove, evo tko im je posebno zanimljiv

11.05.2017 u 08:19

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem Job Fairu Amazon će se predstaviti svojim štandom, uz više od 90 tvrtki raznih veličina i područja djelovanja

Na Job Fair 2017, sajam koji organiziraju Centar karijera Fakulteta za elektrotehniku i računarstvo (FER) Sveučilišta u Zagrebu i studenti okupljeni u KSET-u kako bi povezali studente s potencijalnim poslodavcima, ove godine prvi put će doći i američki div trgovine online Amazon.

Kako je tportalu rekla Iva Gospodnetić, stručna suradnica FER-a za karijerno savjetovanje, Amazon je suradnju s tim dijelom zagrebačkog fakulteta započeo u listopadu 2016. godine na vlastitu inicijativu. Pokazali su veliko zanimanje za sudjelovanje na događajima u organizaciji Centra karijera, među kojima je i ovogodišnji Job Fair.

'Razlog zbog kojeg su kontaktirali s nama i zbog kojeg i dalje surađujemo studenti su i alumni FER-a, koji su se pokazali iznimno uspješnima i sposobnima.

Njihov dolazak na Job Fair ne čudi s obzirom na to da je to najveći studentski sajam poslova u Hrvatskoj, na kojem ove godine sudjeluju 93 tvrtke iz 14 područja.  

Amazon će se tako ove godine naći uz jednako zvučna imena kao što su Google, Microsoft, Jane Street, Jungheinrich Systemloesungen, ARM, ALTEN, Infineon, Palantir, ali i HT Grupa, IN2 Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Hrvatski operator prijenosnih sustava (HOPS), Hrvatska lutrija, Agrivi, Amphinicy, Byte Lab, Comminus, Croteam, ecx.io, Five, Microblink, Degordian, Comminus, Repsly i brojna druga. 

Svi oni svojom prisutnošću uspješno konkuriraju stranim divovima, ne samo na Job Fairu, već nerijetko i na svjetskim tržištima', rekla je tportalu Gospodnetić.

Na ovogodišnjem Job Fairu Amazon će se predstaviti na svom štandu na kojem će biti otvoreni za razgovor sa studentima zainteresiranima za posao kod njih te će odgovarati na sva njihova pitanja. 

Gospodnetić je uvjerena kako će na FER-ov sajam poslova sigurno doći osobe odgovorne za novačenje i selekciju, a vjeruje kako će im se pridružiti i njihove kolege iz odjela zaduženog za razvoj, za što još očekuju konačnu potvrdu. Bilo je predviđeno i predavanje, ali je u međuvremenu otkazano. 

U Centru karijera ne raspolažu informacijama o daljnjim planovima Amazona na lokalnoj ili regionalnoj razini. U ovom trenutku jedini projekt na kojem surađuju s tvrtkom Jeffa Bezosa je Job Fair.

No osim što je riječ o jednom od ključnih igrača globalne digitalne trgovine, Amazon je zanimljiv zbog rastuće dominacije na području poslovanja vezanog uz usluge u računalnom oblaku (cloud computing).

Naime Amazon Web Services je donio oko 89 posto od ukupno milijarde američkih dolara operativne zarade ostvarene tijekom proteklog tromjesečja. I to unatoč činjenici da je taj odjel ostvario tek deset posto ukupnog Amazonova prihoda tijekom istog razdoblja.

Bezosa su nedavno zbog načina na koji vodi posao pohvalile i tradicionalno konzervativne investitorske legende iz tvrtke Berkshire Hathaway, Warren Buffet i Charlie Munger.