PROGNOZE

Evo kako IT moćnici vide budućnost

05.06.2016 u 10:04

Bionic
Reading

Tijekom konferencije 'Code' Elon Musk, Jeff Bezos i njima slični ponudili su svoja viđenja i predviđanja kojim ćemo smjerom krenuti u bliskoj budućnosti, što ćemo sve postići i tome slično.

Evo nekoliko prilično otkačenih:

5) Nick Denton: Elita Silicijske doline neće se skrivati u sjenkama
Izvršni direktor Gawkera više je uputio poziv pojedincima (Peteru Thielu, prvenstveno) nego što je iznio prognozu. Rekao je kako su milijarderi iz Silicijske doline tisuću puta moćniji i pod puno manje provjera i regulative od zastupnika u Kongresu.

4) Ginni Rometty: Za pet godina svime će upravljati kognitivno računalstvo
Direktorica IBM-a nije birala riječi kad je publici rekla kako će primjenjena umjetna inteligencija i kognitivno računalstvo 'utjecati na svaku odluku' za pet godina. 'Ako je digitalno, bit će kognitivno', uvjerena je. I svi ćemo imati koristi od toga, ali će trebati mijenjati način poslovanja.


3) Elon Musk: Umjetna inteligencija će nas pretvoriti u kućne ljubimce
Šefu Tesle ne nedostaje optimizma: smatra kako ćemo sletjeti na Mars do 2025. godine i voziti se potpuno autonomnim vozilima za manje od dvije godine.

No, s druge strane, brine ga razvoj umjetne inteligencije. Ne nađemo li način kako naše biološke mozgove pretvoriti u superračunalne kiborške, za umjetnu inteligenciju nećemo biti ništa više od lijenih, ravnodušnih kućnih ljubimaca koje hrane i za kojima čiste.

2) Jeff Bezos: Industrija je za zvijezde
Prvi čovjek Amazona želi preseliti industriju u Zemljinu orbitu, kako bi učinkovitije koristili Sunčevu energiju te oslobodili prostor i resurse na Zemlji.

1) Elon Musk: Živimo u matrici
Musk nije uvjeren kako je stvarnost koja nas okružuje doista stvarna. Misli kako je moguće, pa i vjerojatno, kako živimo u nekoj vrsti simulacije koju su dizajnirala bića razvijenija od nas.

Više:Popsci