NETRIDERS 2014

Algebrin tim prvi na Ciscovom natjecanju

20.05.2014 u 20:00

Bionic
Reading

Algebrini polaznici ove su godine, osvajanjem ekipnog prvog mjesta, postigli dosad najveći uspjeh na nacionalnom natjecanju NetRiders, na kojemu se natječu najbolje ekipe Cisco akademija iz Hrvatske

Ekipa Cisco akademije Algebra osvojila je prvo mjesto na natjecanju u poznavanju mrežnih vještina i rješavanju praktičnih problema.


Natjecatelji Algebre također su osvojili prva dva mjesta u ukupnom poretku, a i najbolje plasirana ženska predstavnica također dolazi iz ove akademije.

Finalisti će u listopadu nastupiti na regionalnom natjecanju - Cisco Networking Academy NetRiders EMEA International Competition - gdje će predstavljati Hrvatsku.

NetRiders je natjecanje u poznavanju mrežnih tehnologija i brzom rješavanju problema koji se pojavljuju u svakodnevnom radu. Sudionici su u 60 minuta morali riješiti ispit koji se sastojao od 100 zadataka te zatim u 90 minuta pristupiti rješavanju 20 praktičnih zadataka, korištenjem softverskih alata za nadzor računalnih mreža.

Filip Lerinc iz splitske Algebre osvojio je prvo, Vladimir Kosanović, također iz splitske Algebre, drugo mjesto u ukupnom poretku, dok je Ivana Mesarić Putrić iz zagrebačke Algebre ukupno najbolje plasirana ženska predstavnica na natjecanju.

U sklopu globalnog Ciscovog projekta, Algebrini natjecatelji koji su ukupno bili plasirani na prva tri mjesta dobili su priliku predstavljati Hrvatsku na regionalnom natjecanju NetRiders EMEA za područje Europe, Bliskog istoka i Afrike.

Tijekom tog natjecanja odmjerit će snage s gotovo 200 natjecatelja iz drugih država i biti u prilici osvojiti studijsko putovanje u američko sjedište tvrtke Cisco i još nekoliko tehnoloških kompanija.