MWC 2019

5G je 'in': Pogledajte kakve je smartfone upravo predstavio LG

25.02.2019 u 09:31

Bionic
Reading

Mobile World Congress u Barceloni je službeno počeo, a LG je svim uzvanicima i posjetiteljima predstavio najbolje uređaje u svojem asortimanu: LG V50 ThinQ 5G, LG G8 ThinQ i LG G8s ThinQ

U izložbenom prostoru Center de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) u Barceloni, LG je predstavo svoj prvi 5G telefon LG V50 ThinQ 5G i novi LG G8 ThinQ.

5G je 'in'

LG V50 ThinQ 5G je LG-jev prvi 5G uređaj. Android uređaj ima 6,4-inčni QHD+ OLED FullVision zaslon s omjerom širine i visine 19,5: 9. Zvuk uređaja je također unaprijeđen - V50 ThinQ, podržava tehnologiju DTS:X za surround, kao i Qualcommovu audio tehnologiju aptX i aptX HD za nisku latenciju prilikom korištenja Bluetooth slušalica.

Izvor: Društvene mreže / Autor: LG

LG je s novim uređajem implementirao funkciju Video Depth Control u prednje i stražnje kamere, a tehnologija FOV analizom udaljenosti i dubine omogućava izradu videozapisa koji izgledaju 'ispolirano'.

Prvi 5G uređaj iz LG-a pokreće Qualcomm Snapdragon 855 sa 5G modemom Snapdragon X50 upakiranim iza LG-jevog softvera za isporuku procesorske snage potrebne za 5G. Smartfon pokreće bateriju kapaciteta 4.000 mAh, (20% jača u udnosnu na V40 ThinQ), a opremljen je i sustavom raspršivanja topline Vapor Chamber. LG V50ThinQ 5G ima promjer 8,3 milimetra i teži 183 grama. Kućište objektiva kamera potpuno je poravnato sa stražnjim dijelom telefona, s time da LG tvrdi da uređaj ima trajnost usklađenu s američkim vojnim standardima MIL-STD 810G.

STIGAO JE GALAXY FOLD

Pet stvari koje trebate znati o Samsungovom savitljivom smartfonu

Pogledaj galeriju

Čuli smo da volite dvostruke ekrane?

Kao jedan od opcionalnih dodataka za LG V50ThinQ, LG je razvio Dual Screen. Dizajniran kako bi podsjećao na preklopnu zaštitnu masku, dodatk pruža, drugi 6,2-inčni OLED zaslon za dvostruki doživljaj gledanja ili igranja. Zaslon Dual Screen i LG V50ThinQ 5G mogu se koristiti samostalno. Primjerice, korisnici mogu gledati film na jednom zaslonu, dok istodobno pretražuju IMDB na drugom.

LG G8 ThinQ

LG G8 ThinQ je prvi pametni telefon na svijetu koji koristi autentifikaciju putem skeniranja rasporeda krvnih žila dlana zahvaljujući kombinaciji ToF Z kamere i infracrvenih senzora. LG-jeva značajka Hand ID identificira ruku vlasnika prepoznavanjem oblika, debljine i drugih individualnih značajki žila na dlanovima. Sve što je potrebno da se otključa LG G8 ThinQ i njegov sadržaj je jednostavno postavljanje unaprijed registrirane ruke ispred prednje kamere uređaja, i to samo na djelić sekunde. Smartfon također ima i značajku Face Unlock koju se, prema LG-ju, ne može prevariti 2D slikama.

Kao prvi LG-ev uređaj iz serije G koji ima OLED zaslon, LG G8 ThinQ koristi 6,1-inčni QHD+ FullVision zaslon s 564 piksela po inču.

Smartfon čak ima Boombox zvučnik s pojačanim basom od sada može producirati i stereo zvuk. Smartfon podržava DTS:X, podupren 32-bitnim konverterom Hi-Fi Quad DAC. LG G8 ThinQ također podržava Master Quality Authenticated (MQA) tehnologiju, omogućujući audio streaming visoke razlučivosti bez gubitka kvalitete zvuka. Uz zvučna rješenja napravljena u suradnji s tvrtkom Meridian Audio, LG G8 ThinQ je planira privući ljubitelje smartfona kojima je zvuk jako, jako bitan.

Predstavnik serije G za ostale

LG je za kraj predstavio i svoj 'iPhone XR'. Najoskudniji član LG-ove obitelji G bit će dostupan u mjesecima nakon MWC-a na tržištima koja traže 'premium uređaj bez žrtvovanja performansi ili vrhunskih osnovnih značajki'. LG G8s ThinQ opremljen je Qualcommovom brzom Snapdragon 855 mobilnom platformom, 6,2-inčnim OLED zaslonom te baterijom od 3,350mAh.

Uređaj uz čak tri pozadinske kamere podržava noćni način snimanja i HDR tehnologije, dok Z kamera omogućava poboljšanu sigurnost sa značajkama Hand ID i Face Unlock. Air Motion, prepoznavanje dubine te stereo zvučnici zaokružuju paket koji će privući kupce koji traže G8 iskustvo po konkurentnoj cijeni.

  • +2
LG na MWC-u 2019. Izvor: Screenshot / Autor: LG