fis utrke u italiji

Zrinka Ljutić nastavlja sa senzacionalnim vožnjama; ovog puta stigla je na korak do pobjedničkog postolja

11.11.2020 u 17:01

Bionic
Reading

Zagrepčanka, 16-godišnja Zrinka Ljutić, privukla je veliku pozornost ljubitelja skijanja sjajnim veleslalomskim FIS utrkama, a koje su joj bile prve u seniorskoj konkurenciji

Prije dva dana u veleslalomski utrkama, sa startnim brojem 114 ostvarila je 33. vrijeme prve vožnje, napravila pomak od čak 81 mjesta. Potom je u drugom 'luafu' Zrinka imala drugo najbolje vrijeme, samo 14 stotinki sporije od pobjednice Clarisse Breche, inače šeste nakon prve vožnje i prvi FIS nastup završila je na 21. mjestu.

U drugu je veleslalomsku utrku krenula sa startnim brojem 108, a plasman joj je bio još bolji. N akraju je bila deveta. I ponovo je imala drugo najbrže vrijeme druge vožnje (nakon prve je bila 17.). Pobjeda je pripala 22-godišnjoj Amerikanki Nini O’Brien s vremenom 1:55.19, druga je sa samo stotinkom zaostatka bila 20-godišnja Talijanka Elena Sandulli (najbrža u drugoj vožnji), a treća još jedna Talijanka, 21-godišnja Carlotta Saracco (+0.42).

Ove srijede na rasporedu su bile slalomske utrke, a Zrinka je s najbržim vremenom duge vožnje stigla do četvrtog mjesta.

Startala je kao 78. i prvi je 'lauf' okončala na 13. mjestu. U drugoj je vožnji Zrinka bila najbrža, ali je zaostatak za vodećom iz prve vožnje, Amerikankom Paulom Moltzan, ipak bio malo prevelik zalogaj. Na kraju je Zagrepčanka imala zaostatak od 2.11 sekundi.

Druga (+1.05) je kroz cilj prošla još jedna Amerikanka, Nina O'Brien, dok je treće mjesto osvojila Slovenka Meta Hrovat (+1,61).