'Imat ću 50 godina'

Zoran Mamić potvrdio da će odslužiti zatvorsku kaznu, ali i otkrio što misli o istupu svog brata Zdravka

19.03.2021 u 20:32

Bionic
Reading

Donedavni trener Dinama, Zoran Mamić, kojem je Vrhovni sud 'odrezao' kaznu od četiri godine i osam mjeseci zatvora, te je pretvorio u pravomoćnu presudu, otkrio je u razgovoru za RTL da će tu kaznu i odslužiti

Dinamovi nogometaši pobijedili su u četvrtak Tottenham 3:0 i nadoknadili poraz 0:2 iz Londona, te osigurali nastup u četvrtfinalu Europske lige.

'Modrima' je s klupe upravljao Damir Krznar, kojeg je preko noći zapalo vođenje momčadi, jer Zoran Mamić, nakon potvrde pravomoćnosti kazne od četiri godine i osam mjeseci zatvora, odstupio je s dužnosti.

No, pridružio se Zoran Mamić igračima Dinama u svlačionici, proveselio se s njima, a dan nakon veličanstvenog uspjeha stao je pred kamere RTL-a i podijelio neka svoja razmišljanja.

'Fantastična utakmica! Nivo igre Dinamove momčadi bio je fenomenalan, bila je to velika pobjeda i sigurno sam ponosan na cijeli stručni stožer, klub. I na sebe, također, jer do prije tri dana bio sam trener te momčadi. I nisam nestao, bio sam i jesam u kontaktu s njima, pa mi smo to pripremali danima unaprijed. Eto, ponos i sreća. Da mi je netko rekao 3:0 prije utakmice? Mi svi smo to morali vjerovati. Ali ipak Tottenham je imao 2:0 iz prve utakmice, a Mourinho je taj koji igra na rezultat i sve to ima određenu težinu, ali da, mi smo vjerovali i to je pokazao konačni rezultat. Mou? Vidjeli smo se poslije utakmice', kazao je bivši trener Dinama a onda se okrenuo težim temama.

'Ta presuda je bila nepravomoćna, no od kad je postala pravomoćna, s tim da naglašavam, ja se i dalje ne osjećam krivim, poštujem tu odluku i učinit ću sve što moram. Sad slijedi pravna borba i čekamo daljnje odluke, kako odluče tako će biti', kazao je mlađi Mamić za RTL.

Presuda je od ponedjeljka pravomoćna, ali još nije poznato kada će Zoran na služenje kazne. Spominje se i odgoda...

'Analizirat ću s obitelji odlazak u zatvor, je li postoji mogućnost odgode, jer imam dijete od godinu dana. U načelu sam spreman da to čim prije riješim. Imat ću 50 godina, odradit ću tu kaznu i želim nakon toga normalno živjeti', kazao je on.

Zoran je komentirao i istupe svog brata Zdravka, koji je od 2018. godine u susjednoj BiH, kako bi izbjegao zatvorsku kaznu, jer ona je iznosila, to jest i dalje iznosi šest i pol godina. Naime, njegov brat prije nekoliko dana iznio je niz teških optužbi na račun predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse i osječkih sudaca.

'Moj brat iznosi dosta informacija van, ja o tome ne mogu govoriti. Znam samo da moj brat govori istinu, sve je istina od prve do posljednje riječi. Postoje mehanizmi da se sve to provjeri, ako netko hoće napraviti i provjeriti, može. Nisam bio na ispitivanju u Uskoku po tom pitanju', tvrdi Mamić.

  • +60
NK Dinamo - Tottenham Hotspur, Europska liga, 18.3.2021. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX