Logo (1)

ODLAZAK NA EURO

Zoran Gobac: Jednom Baliću to nikad nije palo na pamet; izbornik Lino Červar objavio konačan popis

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 07.01.2020 20:37
  • Objavljeno 07.01.2020 u 18:09
Bionic
Reading

Izbornik rukometne reprezentacije Lino Červar održao je zadnju novinsku konferenciju uoči polaska na Euro, a s njime su pred medije izašli kapetan Domagoj Duvnjak i najmoćniji čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac

Prvo je riječ uzeo Zoran Gobac koji se osvrnuo na nepozivanje Mnauela Štrleka u reprezentaciju.

'Ako nisi zadovoljan sa statusom, ne govorim samo o Manuelu, ako nisi klapa, onda nećeš biti tu. Nema više povratka, ni kada će biti drugi izbornik. Neće nam igrači određivati tko će biti izbornik i tko će igrati. Ako to ne rade u Kielceu, Veszpremu, e onda neće ni u reprezentaciji. Puno većih igrača je bilo od Manuela u reprezentaciji, a jednom Ivanu Baliću i Iztoku Pucu tako nešto nikad ne bi palo na pamet', kazao je Gobac koji je otkrio da Červar nakon Eura više neće biti izbornik nego glavni koordinator svih reprezentacija.

Gobac je govorio i o ciljevima reprezentacije na Euru...

'Glavni cilj je plasman na Igre. Daj bože da osvojimo medalju, ali svjesni smo kakva je situacija.

Nakon njega riječ je uzeo Lino Červar i otkrio koje igrače vodio na Euro, a zatim se osvrnuo na probleme s ozljedama te najavio prvu utakmicu sa Crnom Gorom.

'Jako mi je žao Martinovića. Bio mu je rođendan, spremili smo mu tortu. Svi su igrači emotivno doživjeli tu ozljedu. Idemo korak po korak. Crna Gora je dobra ekipa, miks mladosti i iskustva. Pokazali su to i u kvalifikacijama i respektiramo ih. Neće biti lako. Na papiru smo favoriti', rekao je izbornik.

  • +10
Rukomet, Croatia kup 2020, Hrvatska - Katar Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Izjavu je dao i Domagoj Duvnjak...

'Jedva čekamo početak. Želio bih Martinoviću poželjeti brz oporavak. Pred njim je ljepa budućnost. Što se tiče pripremnih utakmica, jedna je bila lošija, druga bolja i jedva čekamo Crnu Goru', kazao je Duvnjak.

  • +10
Rukomet, Croatia kup 2020, Hrvatska - Bosna i Hercegovina Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Od 17 igrača koji su mu ostali na raspolaganju nakon teške ozljede Ivana Martinovića, Červar je odlučio s konačnog popisa izostaviti Josipa Vekića.

Na konačnom popisu nalaze se vratari Marin Šego (Montpellier) i Matej Ašanin (PPD Zagreb), desna krila Zlatko Horvat (PPD Zagreb) i Vlado Matanović (Gorenje Velenje), lijeva krila David Mandić i Valentino Ravnić (oba PPD Zagreb), kružni napadači Željko Musa (Magdeburg), Marino Marić (MT Melsungen) i Marin Šipić (PPD Zagreb) te vanjski igrači Domagoj Duvnjak (Kiel), Marko Mamić (Leipzig), Josip Šarac (Celje PL), Matej Hrstić (PPD Zagreb), Luka Cindrić (Barca), Igor Karačić (Vive Kielce) i Luka Stepančić (Pick Szeged).

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal