PAZI, PAST ĆU

Znate li tko su najlošiji nogometni glumci?

02.03.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Svako malo gledatelji nogometnih predstava nasmiju se nemuštim pokušajima igrača da padovima izbore kazneni udarac ili karton za protivničkog igrača. A kada se radi o vrhunskom nogometu snimanom iz svih mogućih kutova, onda se smiju i ljudi diljem svijeta

Iako brojne kamere već gotovo onemogućavaju neometane prijevare na vrhunskoj nogometnoj razini, često se istina otkrije prekasno. Tako antiheroji i dalje ne odustaju, osobna sramota ponekad je manje važna od njegovog veličanstva rezultata.

Dugo se narod smijao Cristianu Ronaldu, ali Portugalac se pod Mourinhovom palicom uspravio i više gotovo uopće ne pada. Njegovu ulogu u Portugalu je preuzeo robusni Pepe koji se ističe i po grubostima i po pokušajima da ih pripiše protivniku. I to tijekom derbija s Barcom, gdje bi evidentiran bio i mali mig anonimca iz 17. reda tribina.

Pepe kandidira za sam vrh ovogodišnjih pokušaja prijevare


Ipak, prije nego se počeo rješavati nečasnog problema, Cristiano je inspirirao jedan sjajan video koji objašnjava kako se sve može padati. Ronaldo je isprobao sve varijante.

Padanje za neznalice


Nisu ni Hrvati, bože sačuvaj, imuni na ovaj fenomen. Ima i na ovim prostorima prvoklasnih 'ronioca', ali naše podneblje nije u fokusu svjetske javnosti. Teško je zaboraviti: 'Ja sam njega povuka', pa je on mene, pa sam ja pa'...' AljošeAsanovića na SP-u protiv Rumunja, ali najeksponiraniji hrvatski 'pad' je djelo Eduarda da Silve protiv Celtica. Strašna pojava vratara Boruca srušila je Dudua i Englezi su pokrenuli kampanju koju razotkriva ovaj video.

Eduardo vs Giggs. Procijenite sami tko je bolji


Ima i potpunih luđaka. Kao, primjerice, 'Kondor' Rojas, čileanski vratar koji je na brazilskoj Maracani iz rukavica izvukao žilet i zarezao se posred glave. Nastao je kaos i prekid, a nakon otkrivanja bolesne podvale Čile je izbačen s Mundijala, a Rojas iz nogometa. Ipak, većina tih prijevara vuče na komediju. A i prvoklasne su muze protivnicima da ukažu na 'tamnu stranu' svojih rivala. Kao, naprimjer, katalonsku školu glume koju je nesumnjivo režirao navijač Reala.

Barcelona iz drugog kuta gledanja


Ipak, cirkus treba nazvati pravim imenom. Svi akteri posljednjeg videa i gomile sličnih uradaka zapravo su prevaranti. Spremni su za gol više na kocku staviti i svoj ugled i ugled kluba koji predstavljaju i, što je najgore - učinit će to opet.

Suci ponekad zasluže i zadnju zarađenu lipu
Ako te protivnik neće udariti, udari se sam
Još malo smijeha i ironije za kraj