NEVJEROJATNA USPOREDBA

Znate li što potučena konkurencija misli o Hirscheru? Ovako još nitko nije pričao o čudesnom Austrijancu

31.01.2019 u 10:39

Bionic
Reading

Marcel Hirscher najbolji je skijaš današnjice, a njegovom dominacijom oduševljeni su i suparnici. Daniel Yule iz Švicarske smatra da je Austrijanac čak jedan od najvećih sportaša u povijesti

Hirscher je sedam godina u nizu podizao Veliki kristalni globus za ukupnog pobjednika Svjetskog kupa. Po tome je apsolutni rekorder, a još se može pohvaliti sa tri olimpijske medalje (dva zlata) i devet svjetskih odličja (šest zlata).

No Austrijanac ne staje, i ove sezone dominira Svjetskim kupom, teško da mu može pobjeći osmi naslov, a način na koji skija i pobjeđuje, uvijek s puno rizika, oduševljava ljubitelje skijanja diljem svijeta, ali i same konkurente sa staze.

Nakon što je rasturio konkurenciju na noćnom slalomu u Schladmingu (najbolje vrijeme i prve i druge vožnje), velikom Austrijancu naklonio se Švicarac Daniel Yule koji je tu utrku završio kao treći (drugi je bio Alexis Pinturault).

'Za mene Marcel Hirscher pripada najvećim sportskim osobama stoljeća – u cijelom svijetu. On je nevjerojatan, osvojio je sedam Svjetskih kupova zaredom, najvjerojatnije će i osam. Ne znam niti jednog sportaša u bilo kojem sportu koji je to učinio, koji je pomaknuo granice cijelog sporta', govorio je Yule, 25-godišnji Švicarac škotskog porijekla koji je napravio nevjerojatnu usporedbu sa jednim drugim genijalcem - iz tenisa.

  • +11
Marcel Hirscher osvojio svoj peti naslov kralja Sljemena Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Mi u Švicarskoj imamo Rogera Federera, ali Marcel je definitivno u istoj kategoriji. Jednostavno ne znam nikoga više tko dominira s takvom dosljednošću. Jednostavno je nevjerojatno kako on reagira na izazove, uvijek ima još bolji odgovor. I zato sam uvjeren da je Hirscher možda najveća sportska osoba', dodao je Yule.