hirscher nedodirljiv

Hrvatski skijaši Kolega i Rodeš ušli u drugu vožnju Schladminga, ali bodove nisu osvojili

29.01.2019 u 18:48

Bionic
Reading

Elias Kolega i Istok Rodeš odustali su u drugoj vožnji slaloma u Schladmingu, dok su Filip Zubčić, Matej Vidović i Samuel Kolega zapeli već u prvoj. Pobjedu je s lakoćom pred svojim navijačima odnio Marcel Hirscher...

Nakon impresivnih rezultata hrvatskih skijaša ove sezone u slalomima Svjetskog kupa, Schladming je ovog utorka donio ipak malo razočaranje.

Naime, naši su imali dvojicu u drugoj vožnji, ali nitko nije osvojio bodove. Elias Kolega u prvoj vožnji odradio je solidan posao i sa zaostatkom 2.55 sekunde za vodećim Hirscherom držao 18. mjesto, no zatim je napravio pogrešku i odustao.

Istok Rodeš koji se može pohvaliti s dva sedma mjesta, u Madonni di Campiglio i Zagrebu, zaostao je 2.86 sekunde te držao 27. mjesto nakon prve vožnje, no u drugoj također nije stigao do cilj.

Matej Vidović nije se ovaj put proslavio i sa zaostatkom 4.53 sekunde oprostio se od osvajanja bodova već u prvoj vožnji. Filip Zubčić s visokim startnim brojem 60 zaostao je 4.65 sekunde što je također bilo daleko od najboljih 30. Samuel Kolega s 5.70 sekundi zaostatka bio je najslabiji od naših skijaša.

Do svoje 68. pobjede u karijeri stigao je impresivni Marcel Hirscher, s čak 1.21 sekunde prednosti ispred Alexisa Pinturaulta, dok je treći bio Daniel Yule.

Sjajni mladi Bugarin Albert Popov koji je čudom preživio tešku prometnu nesreću ponovo je iznenadio s visokim startnim brojem kao i u Kitzbühelu. Ovaj je put završio šesti.

  • +11
Marcel Hirscher osvojio svoj peti naslov kralja Sljemena Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL