zar zbilja tako misli?

Znamo da ga je Rusija plaćala tri godine, ali ovakve izjave Fabija Capella zbilja zvuče nevjerojatno

04.05.2022 u 08:00

Bionic
Reading

Ruski nogometni klubovi neće igrati u europskim natjecanjima sljedeću sezonu, pa ni u unosnoj Ligi prvaka. Osim toga, UEFA je također odlučila zabraniti nastup Rusiji na ženskom Europskom prvenstvu koje se od 6. do 31. srpnja održava u Engleskoj, a naknadni poziv dobila je reprezentacija Portugala

'Ni jedan ruski klub neće sudjelovati u Uefinoj sezoni klupskih natjecanja 2022/23 koja počinje u srpnju, odnosno Ligi prvaka, Europskoj ligi ili Konferencijskoj ligi', Uefina je odluka zbog poduzetih mjera protiv Rusije nakon invazija na Ukrajinu.

Osim što je diskvalificirala Rusiju s Europskog prvenstva za nogometašice, Uefa je izbrisala Rusiju i iz kvalifikacija za svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu sljedeće godine.

Krovna europska nogometna organizacija je također zabranila Rusiji kandidaturu za europsko prvenstvo za nogometaše 2028. i 2032. godine.

Većina ljudi u svijetu podržava Uefinu odluku, ali ne i legendarni Talijan Fabio Capello. Bivši ruski izbornik podržao je zemlju koja je napala Ukrajinu 22. veljače ove godine po naređenju predsjednika Vladimira Putina.

'Jako mi je žao što ruske reprezentacije više ne smiju nastupati u međunarodnim natjecanjima. Nogometaši se moraju boriti s najboljima kako bi se razvijali. Ovo isključenje može imati jak utjecaj na njih. Odluka Uefe mogla bi ozbiljno i negativno utjecati na razvoj ruskog nogometa. Nažalost, to je realnost', rekao je među ostalog bivši nogometaš i trener Real Madrida, te nekadašnji ruski izbornik.

Capello je na čelu ruske reprezentacije bio od srpnja 2012. do srpnja 2015. godine.