sramota ukrajine

Bio je ukrajinski rekorder s više nastupa i od legende Andrija Ševčenka, a sada ga se odriču: Nekad si mi bio uzor...

19.04.2022 u 20:44

Bionic
Reading

Ukrajinska nogometna zvijezda Andrij Jarmolenko otkrio je da je prekinuo kontakte s bivšim suigračem iz reprezentacije, Anatolijem Timoščukom. Razlog potpunom zahlađenju odnosa je odbijanje bivšeg nogometaša Šahtara i Bayerna da osudi rusku invaziju na Ukrajinu.

Timoščuk je dobio mnoštvo kritika zbog svoje šutnje nakon što je Rusija napala Ukrajinu. Nekada je bio kapetan ukrajinske reprezentacije, a danas ga nazivaju izdajnikom svoga naroda. U rodnom gradu Lutsku doživio je najveće moguće poniženje jer su ga proglasili nepoželjnim te su mu oduzeli priznanje počasnog građanina.

Unatoč tome što Rusija ruši i ubija po Ukrajini, Timoščuk je ostao raditi u Zenitu i nije se želio izjasniti o ratu u njegovoj domovini.

Odbor za etiku i fair play Ukrajinskog nogometnog saveza oduzeo mu je trenersku licencu, sve titule i počasti, a Jarmolenko je sada prekinuo prijateljstvo s bivšim veznim igračem.

'Pitao sam ga: 'Kako spavaš noću?' On je odgovorio: 'Ne spavam', rekao je Jarmolenko za Zorya Londonsk.

'Onda me nazvao. Rekao sam mu: 'Nekad si mi bio uzor, sad si ništa.' Onda mi je rekao da odj*bem, a ja sam mu to isto poručio', rekao je nogometaš West Hama.

Timoščuk je u dresu reprezentacije Ukrajine odigrao 144 utakmice i postigao četiri gola, čak 33 utakmice više od možda i najpoznatijeg ukrajinskog nogometaša, Andrija Ševčenka (111 utakmica, 48 golova).