GORAN PERKOVAC

Zlatni olimpijac bez okolišanja poručuje: Horvat nema karizmu i pogriješio je u izboru, nisam mogao vjerovati...

  • B.T.
  • Zadnja izmjena 17.01.2023 11:08
  • Objavljeno 17.01.2023 u 09:27
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras igra susret 3. kola skupine G Svjetskog prvenstva protiv Maroka (20:30 sati). Hrvati traže pobjedu kojom bi osigurali prolazak u drugi krug natjecanja uz prijenos dva boda

Teško je to u ovom trenutku nazvati kapitalom jer je visoki poraz od devet golova razlike od Egipta pred Kauboje stavio težak i teško ostvariv zadatak, a taj je da u drugom dijelu natjecanja deklasiraju Dansku ne bi li izborili jedno od prva dva mjesta u novoj skupini, odnosno prolazak u nokaut fazu natjecanja.

Legendarni kapetan rukometaša Hrvatske koji su 1996. godine osvojili olimpijsko zlato u Atlanti Goran Perkovac u razgovoru za Večernji list je izjavio kako je razočaran igrom naše reprezentacije u susretu protiv Egipta.

'Nije prvi put da igramo slabo na velikom natjecanju. Igrali smo slabo prije dvije godine u Egiptu pa prošle godine u Mađarskoj. Zadnju medalju osvojili smo 2020. godine, kada je Duvnjak sam mogao igrati i držati sve konce igre u svojim rukama. Nažalost, današnjeg kapetana sustigle su godine, u Kielu igra tek po desetak minuta. Ne kažem da još ne može pomoći reprezentaciji. Može, pogotovo u obrani', rekao je Perkovac koji je mišljenja da je greška u odabiru igrača.

'Ne znam zašto ovdje nije bilo mjesta za jednog Marina Marića, koji je uvjerljivo naš najbolji kružni napadač. Nisam mogao vjerovati da je Horvat vodio tri neiskusna vratara. To se nije smjelo dogoditi. Morali su ovdje biti Pešić ili Šego. Ali izbornik sa Šegom ne razgovara već godinu dana. Ima tu još dobrih igrača koji su ostali doma, primjerice mladi Klarica. Nadalje, mi smo protiv Egipta igrali bez ikakve taktike, bez ideje u napadu protiv fizičko nadmoćnijeg suparnika. Svi su redom podbacili. Gdje su nestale naše polukontre ili kontre? Po meni, najljepši smo rukomet igrali kada je izbornik bio Željko Babić, a Čupić i Štrlek letjeli su parketom', pojašnjava Perkovac koji se ne nada čudu protiv Danske.

'Objektivno ne vidim način na koji bismo ih mogli dobiti pred 10.000 njihovih navijača. Čak da se i dogodi minimalnima pobjeda, to neće biti dovoljno jer ćemo u krugu s Danskom i Egiptom biti najslabiji zbog minus devet iz susreta protiv afričkog prvaka.'

  • +66
Hrvatska - Egipat, SP rukomet, 13.1.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Perkovac se zalaže za rez.

'Treba podvući crtu, napraviti veliki rez i stvoriti momčad koja će biti dovoljno jaka da napadne postolje na Svjetskom prvenstvu 2025., kojem smo domaćin. Moramo se odlučiti hoće li Lučin, Srna, Klarica i Jaganjac biti ti koji će nas voditi ili netko drugi, treći. Hrvoje Horvat dobar je dečko, ali on nema nikakvu karizmu', dodao je Perkovac koji je, kaže, zainteresiran za izborničku ulogu.

  • +33
Hrvatska - SAD, SP u rukometu 2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Naravno da me zanima. I opet ću se kandidirati. Mislim da sam kao kapetan reprezentacije iz Atlante trebao dobiti priliku. I to prije Goluže, Babića, Horvata...', rekao je Perkovac za Večernji list.

Standings provided by Sofascore
  • +8
Hrvatska - SAD, navijači na SP-u u rukometu 2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal