Svjetsko prvenstvo u Rukometu

Zlatko Horvat otkrio gdje je pošlo po zlu protiv moćne Danske, a potom najavio i još teži turnir kvalifikacija za Olimpijske igre

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 26.01.2021 09:16
  • Objavljeno 26.01.2021 u 06:39
Bionic
Reading

Zlatko Horvat je priznao kako je Danska deklasirala Hrvatsku i najavio superteške kvalifikacije za Olimpijske igre

Hrvatska se nakon teškog poraza od Danske oprostila od Svjetskog prvenstva u rukometu. Nakon utakmice svoj komentar je dao i jedan od senatora Zlatko Horvat.

'Poklopilo se da je Katar dobio Argentinu, a mi smo trebali samo odraditi ovo. Nije bilo lako protiv ovako raspoložene Dankse, čak i bez Hansena. Vidi se tašto su briljirali cijeli turnir. Pokazali su odličnu obranu i još bolji napad. Dobro smo ušli u utakmicu, ostvarili čak i neku prednost. Oni su poveli, ali bili smo u egalu', kaže Horvat pa nastavlja:

'U drugo poluvrijeme smo ušli loše. Bilo je puno individualnih grešaka, nekih rotacija i u svemu tome su oni nabolji. Ovako deklasirati protivnika... Možda i nije realna ova razlika i žao mi je jer smo mogli izgubiti i manje', rekao je Horvat.

Izjavu Domagoja Duvnjaka pogledajte u prilogu:

Za nešto više od mjesec dana slijede kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

'Ovaj turnir je bio s dosta problema u dosta reprezentacija uz sve ove mjere i stanke. Nama su nedostajali srednjaci koji su svi bili načeti. Duvnjak je bio pozitivan na koronu i imao veliku pauzu i sve je to kulminiralo. Nema veze', kaže Horvat pa dodaje:

'Ovo moramo što prije zaboraviti i fokusirati se na jako zahtjevne kvalifikacije za Olimpijske igre. Sve tri ekipe u grupi i mi mogu ići na Olimpijske igre. Ovo će biti vjerojatno najteži turnir za izboriti igre', poručio je Horvat.

Izjavu izbornika Červara pogledajte u priloženom videu:

  • +33
Hrvatska - Danska, SP u rukometu 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL