Bomba iz Rusije

Zlatko Dalić ostaje bez pomoćnika; legendarni Ivica Olić preuzima bivšeg prvaka Europe u kojem ga već čekaju dva Hrvata

02.07.2020 u 21:36

Bionic
Reading

Ivicu Olića na mjestu glavnog trenera želi CSKA iz Moskve s kojim je kao igrač osvojio Kup UEFA

Trener ruskog nogometnog velikana CSKA Viktor Gončarenko broji zadnje dane na klupi, a mogao bi ga zamijeniti legendarni 'vatreni'. Ruski mediji raspisali su se o tome kako bi Nikola Vlašić i Kristijan Bistrović koji brane boje CSKA uskoro za trenera mogli dobiti legendarnog hrvatskog napadača Ivicu Olića.

CSKA je trenutno na petom mjestu ruske nogometne lige i ima 19 bodova zaostatka za prvim Zenitom, a Olić bi imao težak zadatak smanjivanja te razlike. Rusi pišu kako Olić ima velike šanse za ovaj posao, a osim njega se u kontekstu ruskog velikana spominju i klupska legenda Sergej Ignjačevič i Aleksandar Grišin, dok su braća Vesil i Aleksej Berezuckij odbili ponudu da zajedno vode klub.

Rusi Bjelorusa Gončarenka koji sada vodi klub smatraju domaćim trenerom pa je tako zadnji stranac koji je vodio CSKA u klubu bio još prije 11 godina. Zadnji stranci na klupi bili su legendarni Zico i Juande Ramos, a niz bi mogao nastaviti Ivica Olić kojem bi to bio prvi samostalni trenerski posao. Olića Rusi navode kao klupsku legendu jer je tamo igrao od 2003. godine kada je stigao iz Dinama do 2007. godine kada je otišao u HSV.

Legendarni hrvatski napadač je u 116 utakmica u dresu ruskog prvoligaša zabio 44 gola i upisao 14 asistencija, a s klubom je osvojio i Kup UEFA 2005. godine kada su u finalu s 3:1 pobijedili Sporting iz Lisabona. Olić je igračku karijeru završio 2017. godine, a danas radi kao pomoćnik Zlatku Daliću u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Uskoro bi taj posao pomoćnika mogao zamijeniti onim glavnog trenera kluba u kojem ga svi vole i u kojem je ostavio dubok trag.