što ćemo sad?

Zlatko Dalić je nakon odgode Eura otkrio hoće li 2021. godine voditi hrvatsku reprezentaciju

17.03.2020 u 18:54

Bionic
Reading

UEFA je zbog pandemije koronavirusa prebacila nogometno Europsko prvenstvo na 2021. godinu. No, Hrvatska je u problemu - izborniku Zlatku Daliću ugovor završava 31. srpnja, a za ovo su ljeto oproštaj od reprezentacije najavili Luka Modrić, Ivan Rakitić...

Europskog prvenstva u nogometu ovog ljeta biti neće... UEFA je donijela jedinu logičnu odluku te sve prebacila za 2021. godinu.

'Cijela Europa okupirana je koronavirusom, tako i nogometaši, kao i svi sportaši, i mislim da je odluka ispravna i jedina moguća. Tko bi sad razmišljao i razgovarao o nogometu, tko bi se pripremao za utakmice kad je u pitanje dovedeno zdravlje ljudi, a ono je najvažnije. Sigurno da ovakav rasplet remeti puno toga kod svih nas. Izbornika, igrača, Saveza… međutim, moramo to ispoštovati. Nije bilo do nas, nije ovisilo o nama. UEFA je napravila ono što je logično i normalno', rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Jedno od 'gorućih' pitanja je hoće li svi 'senatori' u reprezentaciji, računajući i najstarijeg Luku Modrića igrati na Euru 2021. godine ili će se dogoditi pokoji oproštaj?

'Suočeni smo s novom situacijom, rano je da o tome govorim. Trenutačno smo okupirani mislima kad će ovo stati i kad ćemo ponovno igrati nogomet, a onda ćemo razgovarati i to tim temama', kazao je Zlatko Dalić za Sportske novosti.

Drugi veliki problem je činjenica kako Daliću ugovor s HNS-om završava 31. srpnja. Govorio je da će nakon Eura vidjeti što i kako dalje. Euro je 'prebačen' na 2021. godinu, za taj bi 'ciklus' Dalić trebao potpisati novi ugovor. No, izbornik nije bio razgovorljiv na tu temu.

  • +14
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'O tome nisam razmišljao, ima vremena za razgovor i za donošenje najbolje odluke. Živio sam za ovaj Euro, spremao se, čekao ga, i sad ću vidjeti što ću dalje. Ne mogu ništa za sigurno reći jer nisam o tome razmišljao. Nadao sam se da će biti sve OK, da će se ipak Euro igrati, da će ovo stati i proći. To se nije dogodilo', kazao je Dalić za SN i za kraj odbio odgovoriti na konkretno pitanje bi li volio voditi Hrvatsku na Euru 2021. godine?

'Nemojmo sad oko toga, ovog časa je bitno samo da pandemija stane...', ostao je tajnovit Zlatko Dalić.