bliži se rastanak

Zlatanu Ibrahimoviću je dosta Milana i na ljeto odlazi iz kluba; poznato je i tko će ga zamijeniti u vrhu napada

22.03.2020 u 20:34

Bionic
Reading

Zlatan Ibrahimović navodno ne želi potpisati novi ugovor s Milanom, a u klubu ga žele zamijeniti Napolijevim Arkadiuszom Milikom

Zlatan Ibrahimović je sve bliže ekspresnom odlasku iz Milana. 38-godišnji švedski napadač stigao je u Italiju nakon što mu je u siječnju ove godine istekao ugovor s LA Galaxyjem. Ibrahimović je u klub stigao na nagovor Zvonimira Bobana i Paola Maldinija, a sada je njegov ostanak upitan.

Već ranije je njegov agent Mino Raiola izrazio nepovjerenje prema politici Ivana Gazidisa koji je ostao na mjestu glavnog direktora Milana. Zvonimir Boban je dobio otkaz i sada je sve izglednije da se suradnja s Ibrahimovićem neće produživati. Talijanska Gazzetta dello Sport piše kako je teško bilo što prognozirati zbog pandemije koronavirusa koji u Italiji odnosi brojne živote.

Cijela zemlja je zatvorena, a ne rade ni nogometni klubovi pa još nije ni moguće potpisivati bilo kakve nove ugovore, ali Talijani smatraju da je jako mala šansa da Ibrahimović ipak ostane. U klubu su navodno spremni na njegov odlazak i već su pronašli zamjenu.

Ako ode Ibra u klub bi mogao stići poljski napadač Arkadiusz Milik koji ima ugovor s Napolijem do 2021. godine. 26-godišnji napadač je ove sezone u 22 utakmice zabio 12 golova i mogao bi biti ono što Milanu treba u borbi za vrh iduće sezone. Napoli na njega i ne računa previše.

Gazzetta piše da Napoli već pregovara s Real Madridom oko Luke Jovića što je ujedno i zapečatilo Milikovu sudbinu. Poljak već neko vrijeme razmišlja o odlasku, a klub je već doveo Petagnu koji se priključuje na ljeto. Dođe li i Jović to će biti jasna poruka Miliku da je suvišan.

S druge strane, u Milanu bi Milik imao prednost u napadu i osigurano mjesto u prvih 11. Problem bi mogao biti predsjednik Napolija Aurelio de Laurentis koji, iako na Milika više ne računa, ne želi dati nikakav popust. Milan bi mogao u suprotnom smjeru poslati i nekog od igrača pa tako umanjiti cijenu, ali o tome će razmišljati nakon što prođe kriza uzrokovana koronavirusom.