kaos u milanu

Zlatan Ibrahimović samo zbog Zvonimira Bobana poslao jasnu poruku gazdi AC Milana; je li pretjerao?

06.03.2020 u 09:07

Bionic
Reading

Bivši švedski nogometni reprezentativac, 38-godišnji Zlatan Ibrahimović, prihvatio je ponudu i ove se zime na šest mjeseci vratio u AC Milan. Jedan od ključnih ljudi u nagovaranju ove ikone svjetskog nogometa bio je Zvonimir Boban

Sukob dviju struja unutar Milana je na vrhuncu. Razočarani Zvonimir Boban više nije želio šutjeti te je za talijanske medije progovorio o krizi koja potresa klub. Njegove su izjave za talijansku Gazzettu dello Sport izravno upućene izvršnom direktoru Ivanu Gazidisu koji je Bobanu i Paolu Maldiniju radio iza leđa.

'Do prije nekoliko dana mislio sam da su priče o dvjema dušama unutar kluba neistina', kazao je među ostalim Boban i dodao:

'Ne dati nam niti upozorenje, to je potez bez poštovanja i elegancije. To nije Milanov način, ili barem ne ono čega se mi sjećamo kao Milanov način.'

>> Boban odlazi iz Milana i za sobom povlači velike zvijezde: Talijanski div ostaje bez Zlatana Ibrahimovića i Gianluigija Donnarumme

Bobanu je zasmetalo to što je Gazidis bez njegova znanja kontaktirao Ralfa Rangnicka, donedavnog trenera RB Leipziga. Njegovim dolaskom bi se ukinula Bobanova funkcija, a njemački stručnjak bi imao potpunu kontrolu nad svim, pa čak se spominjalo da bi jedno vrijeme bio i trener momčadi Milana!

Međutim uzalud sve Bobanove vizije i dobronamjerni potezi. A bilo ih. Jer, zajedničkim snagama u klub su vratili Zlatana Ibrahimovića, na posudbu s pravom prvokupa doveli su i Antu Rebića, a nakon kriznih i rezultatski neuspješnih mjeseci krajem 2019. godine, 'crveno-crni' su zaigrali i od siječnja odigrali osam prvenstvenih utakmica, u kojima su ubilježili samo jedan jedini poraz.

No, otkako se vijest o Bobanovom odlasku, istina još uvijek neslužbena, proširila među svima kojima je 'crveno-crna' boja draga, javljaju se oni koji taj potez smatraju lošim. A jedan od njih je i spomenuti Zlatan Ibrahimović, Šveđanin u čijim venama ima i hrvatske krvi, evidentno je stao na Bobanovu stranu.

'Radi to strastveno ili nemoj to uopće raditi, glasi poruka Gazidisu iznad kratkog vikenda, na kojem Ibrahimović namiguje.

Naravno, odlaskom Bobana upitan bio bio i Ibrahimovićev ostanak na San Siru, jer klub bi s njime tek trebao potpisati novi ugovor, pošto mu je aktualan važeći još koji mjesec.