Tko je u pravu?

Zlatan Ibrahimović taman se obranio od optužbi za rasizam, a već je opet na udaru; gej populacija ga optužila za homofobiju zbog jedne rečenice

06.03.2021 u 09:59

Bionic
Reading

Zlatan Ibrahimović se zbog šale na Sanremu našao na udaru žestokih kritika gej stranke u Italiji

Zlatan Ibrahimović ponovno se našao u središtu skandala. Ovoga puta zbog šale koju je izrekao na festivalu u Liguriji Zlatana je žestoko napala gej populacija. Glasnogovornik gej stranke Fabrizio Marrazzo optužio ga je za homofobiju zbog opaske na Sanremu.

Švedski napadač bio je poseban gost festivala Sanremo na kojem je i zapjevao sa Sinišom Mihajlovićem. Ibra, kakav je, nije mogao izdržati da ne zbija šale, a to je naljutilo LGBT zajednicu. Voditelj programa, umjetnik Amadeus, pitao je Zlatana kako bi ovaj događaj izgledao da se prenosi iz njegove kuće.

'Pjevači bi bili u dnevnoj sobi, djevojke sa Zlatanom, a ti u kuhinji dok mi kuhaš kavu', rekao je Zlatan pa dodao i opasku na račun Achillea Laura:

'Njega bismo ostavili u garaži da pazi na aute. Lopovi ne bi ništa ukrali jer bi ga se bojali.'

Upravo ta rečenica zasmetala je gej populaciji. Lauro je talijanski pjevač kojeg uspoređuju s Lady Gagom jer se ne deklarira kao 'on' ili 'ona', već kao 'ono'. Glasnogovornik gej stranke u razgovoru za La Repubblicu je osudio Zlatana za kojeg je rekao kako mu nije prvi put.

'Ibra je još u Španjolskoj pokazao da je sklon homofobnim ispadima. Kad ga je novinar 2010. godine pitao je li homoseksualac, rekao mu je da mu dovede svoju sestru', rekao je Marazzo.

Glasnogovornik je usput podsjetio i na nedavni sukob Ibre i Lukakua za što je Ibrahimović oslobođen svih optužbi. Bez obzira na to, Marazzo smatra da je ibrahimović ipak rasistički vrijeđao Lukakua i njegovu majku.