BURNO NA BERNABEU

Zinedine Zidane je prekrižen, Real traži najbezbolniji način da se riješi Francuza; iz Madrida procurila imena dva velika kandidata za trenera

02.12.2020 u 09:26

Bionic
Reading

Madridski Real još jednom je kiksao ove sezone, a trener Zinedine Zidane nikad nije bio bliže otkazu u 'kraljevskom klubu'. Na Santiago Bernabeu već imaju kandidate, ali jasno je da Francuz neće otići svojevoljno s klupe španjolskog velikana

Sezona je još 'mlada', a 'milijunaši' iz Madrida upislai su pet poraza, tri u prvenstvu u kojem su na četvrtoj poziciji te dva u Ligi prvaka u kojoj im opasno visi prolazak u osminu finala. U najjačem klupskom natjecanju i dalje ovise samo o sebi, za osam dana im treba pobjeda kod kuće protiv Borussije Mönchengladbach, ali kako igraju to je daleko od zicera.

Pitanje je hoće li na klupi do tada uopće biti trenera Zinedinea Zidanea, jer prije toga Real u prvenstvu gostuje kod Seville.

Francuz možda ne dočeka ni utakmicu u Andaluziji, jer su ga pojedini čelnici željeli maknuti odmah poslije poraza od Šahtara u utorak, no možda su čekali da Zinedine Zidane to sam učini. No on je pred novinarima napravio suprotno.

'Neću dati ostavku. Imali smo i prije loše trenutke, ali moramo nastaviti. Imam snage za preokrenuti situaciju i dat ću sve da to učinim. Kao i igrači. Odigrali smo dobro i zaslužili smo više. Samo trebamo podignuti glave i razmišljati o sljedećoj utakmici', rekao je Zidane.

Njegov optimizam ne dijeli uprava, kao ni španjolski mediji koji od početka sezone pišu o neuvjerljivom, bezidejnom, lošem Realu koji vapi za obnovom...

  • +9
Šahtar - Real Madrid, Liga prvaka, 1.12.2020. Izvor: EPA / Autor: Sergey Dolzhenko

U javnost su procurila i imena koja se dovode u vezu s trenerskom funkcijom, jer većina ljudi bliska Realu uvjerena je kako Zidane ne može preživjeti.

Dva su kandidata, jedan je Mauricio Pochettino bivši trener Tottenhama koji je s klupe londonskog kluba odstupio u studenom 2019., a u zadnje vrijeme povezivalo ga se najviše s preuzimanjem Manchester Uniteda. Prije par godina stalno se dovodio i u vezu s Realom, ali tada se transfer nije realizirao, jer je ugovorom bio čvrsto vezan uz Tottenham.

  • +14
Real Madrid - Alaves Izvor: EPA / Autor: CHEMA MOYA

Drugi kandidat je Realova napadačka legenda Raul koji trenutno trenira drugu momčad Castillu, ali u Madridu strahuju da ga prerano ne bace u vatru odnosno ne potroše kao što su napravili s nekim drugim mladim trenerima (Santiago Solari).

Uglavnom, Zidane je 'bivši', Real i predsjednik Florentino Perez samo traže način kako da što bezbolnije raskinu milijunski ugovor sa svojim trofejnim trenerom s kojim su osvojili tri Lige prvaka te po dva prvenstva, Klupska svjetska prvenstva, španjolska Superkupa i europska Superkupa...