KORONA KAO SAVEZNIK

Nitko ne može realizirati transfer Kyliana Mbappea; čak ni veliki Real Madrid to nije u stanju izvesti; evo i zašto

02.12.2020 u 08:00

Bionic
Reading

Kylian Mbappe (21) napoželjniji je nogometaš na svijetu, PSG ga pod svaku cijenu želi zadržati, a u prilog francuskom prvaku ide što je pandemija koronavirusa financijski oslabila moguće kupce

Mbappe odlazi, Mbappe ostaje, Mbappe, odlazi, Mbappe ostaje... I tako iz dana u dan u vezi francuskog napadača dolaze kontradiktorne informacije.

Poznato je da buduća Zlatna lopta ima ugovor s PSG-om do ljeta 2022., a klub s Parka prinčeva i u ova teška vremena ponudio mu je produljenje ugovora i nevjerojatnu povišicu, trenutačno zarađuje 18 milijuna eura, a ako ostane vjeran PSG-u dobio bi više nego dvostruko (37 milijuna eura).

Zanimljivo, Mbappe još nije stavio potpis, što je bio poticaj španjolskim medijima da ga odmah presele u Real koji već dugo lovi Francuza. Prvo se spominjalo da 'kraljevi' u ljetnom prijelaznom roku nisu kupovali kako bi uštedjeli oko 300 milijuna eura za odštetu, a zatim se pojavila opcija da će ga dobiti i za puno manje (100 milijuna), kako ne bi iz Pariza pobjegao besplatno ako ne prisane na produljenje.

  • +15
Francuski napadač Kylian Mbappe Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON

No tu je problem i njegova velika plaća, jer su u La Ligi ograničili iznos koji se može trošiti na plaće igrača, a Mbappe, bez obzira što ne taji da bi volio doći na Santiago Bernabeu, sigurno neće pristati na ništa manje od onoga što može imati u sadašnjem klubu gdje ga uz to tretiraju kao princa.

U ovo vrijeme kada klubovi imaju smanjenje prihode, a među njima je i Real, jer se utakmice ne igraju pred gledateljima, a velik dio novca madridski velikan troši i na preuređenje stadiona, dolazak Mbappea zvuči nerealno i jako opasno za financijsku stabilnost koja je zbog pandemije ionako ozbiljno narušena.