TEŠKI PROTIVNICI

Ždrijeb Umaga: Hrvatski tenisači jako loše prošli!

21.07.2013 u 10:57

Bionic
Reading

Nakon održanog ždrijeba u subotu jasno je da će domaći predstavnici u Umagu imati jako težak posao da bi se uopće našli u 2. kolu turnira

Najgore je prošao Mate Pavić, koji će u 1. kolu igrati protiv jednog od najatraktivnijih igrača svijeta, Francuza Gaela Monfilsa. Naš će se mladi tenisač nadati senzaciji koju je već uspio jednom kreirati, kad je prošle godine svladao Juana Carlosa Ferrera na otvaranju turnira.

Ni Antonio Veić sigurno ne može biti zadovoljan ždrijebom, s obzirom da je izvukao neugodnog Viktora Troickog, srpskog tenisača koji je ove godine u Roland Garrosu s 3:0 u setovima pobijedio Marina Čilića. Veić u dosadašnjih pet nastupa u Umagu nije dobio ni set, a ni u šestom mu neće biti lako.

Treći hrvatski predstavnik, 16-godišnji Borna Ćorić dobio je nešto lakšeg protivnika, ali također tešku prepreku. Igrat će u 1. kolu protiv Argentinca Horacija Zeballosa, koji ima slabosti, ali je ove godine osvojio svoj prvi turnir u karijeri u Vina del Maru, i to nakon pobjede u finalu nad ni manje ni više nego Rafaelom Nadalom.

Prva četiri nositelja turnira, Richard Gasquet, Fabio Fognini, Adreas Seppi te Aleksandr Dolgopolov bit će slobodni u prvom kolu.

Ždrijeb je bio takav da bismo već u četvrtfinalu mogli vidjeti megaobračun dva Francuza, Gasqueta i Monfilsa.

Valjda reći da je turnir ostao i bez treće velike zvijezde. Nakon Čilića i Janowicza, zbog ozljede šake je otkazao i pobjednik iz 2008. godine Fernando Verdasco.