LOŠ TEREN

Zbog travnjaka odgođena Kup utakmica Rijeke i Osijeka

03.02.2014 u 14:08

Bionic
Reading

Utakmica četvrtfinala Kupa Rijeka - Osijek koja se trebala igrati u utorak u 17 sati na stadionu Kantrida odgođena je zbog vremenenskih neprilika i lošeg stanja travnjaka na Kantridi

Iz NK Rijeke su priopćili kako je obilno nevrijeme koje vlada na području Primorsko-goranske županije već nekoliko dana prouzročilo poplavu na travnjaku stadiona Kantrida.

'Obilne kiše podigle su izvore podzemnih voda zbog čega je na sjevernom dijelu igrališta došlo do podizanja travnjaka na površini od gotovo 400 kvadratnih metara. Pumpama se pokušavaju izbaciti podzemne vode i tako barem spriječiti daljnja šteta, ali očito je da se pod ovakvim uvjetima utakmica ne može odigrati', rekao je direktor HNK Rijeka Vlado Čohar.

Inzistiranje na odigravanju utakmice u takvim bi uvjetima dovelo do daljnjeg težeg oštećenja travnjaka koji se potom ne bi uspio sanirati na duže razdoblje, poručuju iz kluba, pa je predsjednik Povjerenstva za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa Neven Kolić prihvatio dogovor klubova i odgodio odigravanje utakmice.

Tako će se prva četvrtfinalna utakmice Kupa između Rijeke i Osijeka igrati na Kantridi sljedeći tjedan u srijedu 12. veljače, a uzvrat u Osijeku sedam dana kasnije, odnosno u srijedu 19. veljače.