ČVRST STAV

Zbog ove Karlovićeve izjave Đoković će puno mirnije spavati

15.01.2015 u 12:34

Bionic
Reading

Ivo Karlović u miru se priprema za još jedan nastup na Australian Openu koji počinje 19. siječnja (23. je nositelj), ali ne propušta vijesti iz svijeta tenisa te ona vezana uz reprezentaciju Hrvatske za Davis cup

Naravno, pročitao je Div sa Šalate to da hrvatska reprezentacija za Davis cup na otvaranju nove sezone (6. - 8. ožujka), u sklopu prvog kola Svjetske skupine u gostima kod Srbije, igra na njegovoj omiljenoj podlozi, tzv. dvoranskom betonu, na kojoj najbolji serviser svijeta gubi jako rijetko (8-4 mu je učinak na toj podlozi za reprezentaciju).

Marin Čilić, Borna Ćorić i društvo tako će početkom ožujka zaigrati u novoj Hali sportova u Kraljevu, a ona prima četiri tisuće gledatelja. Međutim, s obzirom na to da se igra na omiljenoj Karlovićevoj podlozi, zanimalo nas je kakve su šanse da Div sa Šalate – ako bude potrebno – zaigra u Srbiji.

'Nisam se već dugo čuo ni s kim iz Saveza, a sa mnom nije kontaktirao ni izbornik Željko Krajan. Službeno sam se oprostio od reprezentacije prije dvije godine. Naš najbolji tenisač Čilić igrat će u tim mečevima u Kraljevu, ne brinite. Dečko igra u životnoj formi', kazao je za tportal.hr Karlović, trenutačno 25. igrač svijeta, koji će krajem veljače proslaviti 36. rođendan.

Tako najviši tenisač svijeta ipak, čak i ako bude potrebe, neće moći pomoći svojim kolegama u drugom okršaju protiv Srba. Nema sumnje da će zbog ove Karlovićeve izjave Novak Đoković mirnije spavati jer s našim igračem ima negativan omjer (1-2).

'Nema se smisla vraćati kada sam se službeno oprostio od reprezentacije. Nije to bila laka odluka i to je sve što ću reći. Želim dečkima puno sreće protiv Srbije', dodao je Karlović, a posljednji meč za reprezentaciju Hrvatske igrao je u travnju 2012, kada ga je nadigrao Argentinac Juan Martin Del Potro. Službeno se priopćenjem da se oprašta od reprezentacije oglasio u prosincu 2012.

Najljepši trenutak u Davis cupu (osim osvajanja, u kojemu je ipak bio 'samo' gledatelj) doživio je dva mjeseca ranije u Japanu, kada je u odsutnosti Marina Čilića osvojio tri boda i spriječio velik pad hrvatske reprezentacije.

Ukupno je u reprezentaciji Hrvatske za Davis cup ubilježio učinak od 13 pobjeda i 12 poraza, a ako se izuzme zemljana podloga, on iznosi vrlo respektabilnih 12-5.

Podsjećamo, prvi puta Hrvatska i Srbija igrali su u Splitu 2010, kada je Srbija nošena Novakom Đokovićem prošla u polufinale te kasnije osvojila svoju jedinu titulu u ovom prestižnom natjecanju.