oglasio se i NK Rudeš

Zbog čudnih informacija i glasina o zabrani za navijače Dinama policija se oglasila

23.09.2023 u 15:06

Bionic
Reading

Policijska uprava Zagrebčke objavila je u subotu priopćenje u kojem navodi kako je 'eventualno nedozvoljavanje unošenja navijačkih obilježja gostujućih navijača isključivo odluka organizatora sportskog natjecanja'. Naravno, sve zbog navijača Dinama, glasina i dezinformacija

Naime, priopćenje je objavljeno nakon što je NK Rudeš, koji u nedjelju igra utakmicu 9. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama s početkom u 19,15 sati (MAXSport 1), objavio da gostujući navijači na zapadnu tribinu nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici neće smjeti ući s obilježjima Dinama.

>> >> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

No, iako se Rudeš kasnije očitovao priopćenjem kako se 'moraju ograditi i naglasiti kako to nije odluka kluba, već naputak Policijske uprave Zagrebačke.' Na koncu se ipak priopćenjem oglasila Policijska uprava Zagrebčke kako bi sve razjasnila.

>> Rudeš se ograđuje: Odluka nije naša, nama plava boja na zapadnoj tribini ne smeta

Policijska uprava Zagrebačka u subotu je demantirala takve navode iako je i prije to bilo jasno:

'Temeljem napisa u medijima i na društvenim mrežama da je policija, vezano za odigravanje nogometne utakmice Supersport HNL-a između NK Rudeš i GNK Dinamo, zabranila unošenje navijačkih obilježja gostujućih navijača na zapadnu tribinu Nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici, sa ciljem točnog informiranja koristimo priliku to demantirati', navodi se u priopćenju PUZ-a.

'Naime, ukoliko je donesena, radi se isključivo o odluci koja je u nadležnosti organizatora sportskog natjecanja, koju donosi u okviru svojih dužnosti temeljem procjene izbijanja nereda i nasilja na sportskom natjecanju i provedbi mjera radi njihovog sprječavanja i suzbijanja sukladno odredbama članka 5. stavka 1. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11. i 114/22)." "Zaključno, u pogledu spomenute pa tako i svih ostalih utakmica SuperSport HNL lige, Policijska uprava zagrebačka nije izdavala naputke niti zabrane vezano za navedenu problematiku', dodaje PUZ u svom priopćenju.

Nešto kasnije NK Rudeš objavio je novo priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

'Ne želimo se igrati 'pokvarenog' telefona. I NK Rudeš je gost na stadionu u Kranjčevićevoj, te sada jedino možemo - ponovno poslušati policiju i prema njezinom naputku reći - neka na stadion svatko dođe s obilježjima kluba za kojeg navija. Nakon medijske hajke kako je NK Rudeš zabranio dolazak navijačima na utakmicu s Dinamovim obilježjima na zapadnu, odnosno tzv. domaću tribinu te komentar policije da to nije njihova odluka, ne želimo se igrati 'pokvarenog telefona' te ulaziti u rasprave.

Naime, uoči početka lige održan je sastanak s povjerenicima za sigurnost klubova koji sudjeluju u natjecanjima. Tom prilikom povjerenik za sigurnost našeg kluba prisustvovao je istom u službenim prostorijama odjela za osiguranja PUZ-a. Tom su prilikom svim prisutnim sudionicima izdana jasna uputstva o sigurnosnim protokolima, a sve u svrhu sprečavanja nasilja na športskim natjecanjima', piše u priopćenju.

Standings provided by Sofascore