KRIVA INTERPRETECIJA

Rudeš se ograđuje: Odluka nije naša, nama plava boja na zapadnoj tribini ne smeta

20.09.2023 u 11:33

Bionic
Reading

U sklopu 9. kola SuperSport HNL-a Rudeš će na stadionu u Kranjčevićevoj dočekati Dinamo.

U sklopu 9. kola SuperSport HNL-a Rudeš će na stadionu u Kranjčevićevoj dočekati Dinamo. Osim činjenice da se sastaju aktualni prvak i momčad koja još uvijek u prvenstvu ne zna za pobjedu, ovaj je susret zanimljiv i zbog odluke da se na zapadnoj tribini stadiona ne smiju isticati obilježja gostujuće momčadi Dinama.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Nešto slično dogodilo se nedavno u Gorici kada na jedan dio tribina nisu smjeli navijači s obilježjima Hajduka.

Uobičajena praksa, svidjelo se to nekome ili ne. No, Rudeš je zbog pogrešne interpretacije upao u probleme te reakcija navijača ponukale vodstvo kluba da se oglasi i objasni kako odluka nije njihova već da iza nje stoji policija.

"Ponukani napisima o 'čudnoj odluci' NK Rudeša, kako se na zapadnu tribinu stadiona u Kranjčevićevoj, odnosno tzv. domaćoj tribini, na utakmicu protiv GNK Dinama neće moći doći s obilježjima gostujućeg kluba, moramo se ograditi i naglasiti kako to nije odluka kluba, već naputak Policijske uprave Zagrebačke. Naravno, odluka PUZ-a sigurno je donesena iz sigurnosnih razloga te utemeljena na iskustvu djelatnika iste. Ovim putem, a s obzirom na to da je boja NK Rudeša plava, jasno stavljamo do znanja da protiv plavih majica, košulja i jakni nemamo ništa. Dapače, dobrodošla su na tzv. domaću tribinu", napisali su iz Rudeša.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore