9. kolo SuperSport HNL-a

Hajduk na Poljudu nema pravo na kiks; evo gdje gledati klubove koji su ga šokirali

23.09.2023 u 09:35

Bionic
Reading

U 9. kolu SuperSport HNL-a u subota, 23. rujna, igraju Istra 1961 – Gorica (MAXSport 1, 17.00) te nakon njih Hajduk – Lokomotiva (MAXSport 1, 19.15)

Hajduk – Lokomotiva (MAXSport 1, 19.15)

Navijače Hajduka ništa osim pobjede protiv Lokomotive neće smiriti. Dva šokantna poraza u nizu (Istra i Gorica), koja baš nitko nije očekivao, uzdrmala su momčad Hajduka i trenera Ivana Leku.

No, čini se kako se na udaru javnost našao i Marko Livaja jer bez njegovih golova – nema ni pobjeda Hajduka. Najbolji igrač Hajduka je u krizi, a već 1. listopada Hajduk igra derbi protiv Dinama i malo je reći kako se zvono za uzbunu oglasilo.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Uz sve to Splitom se pročulo kako su u svlačionici pale teške riječi te kako je došlo do sukoba nekoliko igrača…

'U mojoj svlačionici se ne događa ništa što se ne događa u drugim svlačionicama. I poslije ove utakmice je meni lijepo doći u svlačionicu. Odnosi su iskreni, slavimo zajedno, gubimo zajedno. Kaže se svašta kao na terminu kada se igra za pivu i pizzu, beštima se, ali sutra je novi dan i ideš dalje. Ali, ovo je Hajduk, sve je na 'netu', mene veseli da stiže utakmica', kazao je uoči utakmice trener Ivan Leko koji je nekoliko riječi kazao o Lokomotivi:

'Dobri su. Trener diže dosta mladih igrača. Nama je to dobar izazov, morat ćemo i fizički i mentalno biti spremni za momčad koja će sigurno doći na Poljud bez respekta.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: SofaScore

S druge strane nogometaši Lokomotive dolaze na Poljud rasterećeni i potpuno opušteni. Imaju sve bolje Indrita Tucija, koji ima nevjerojatan osjećaj za gol, a trener Silvijo Čabraja uz sve to može biti zadovoljan kako mu momčad izgleda na terenu:

'Pred nama je iznimno teška i zahtjevna utakmica. Hajduk je dvije zadnje utakmice izgubio i sigurno da će se napeti i probati ovu utakmicu dobiti, makar i u te dvije utakmice po igri je rezultat mogao otići na njihovu stranu. Tako da je sigurno jako teško gostovanje pred nama.'

Istra 1961 – Gorica (MAXSport 1, 17.00)

Nogometaši Istre 1961 na svom stadionu svojoj Aldo Drosina u Puli dočekuje Goricu koja drži visoko četvrto mjesto na ljestvici s s 12 bodova. No, ipak se radi o momčadima koje su u zadnja dva kola pobijedile Hajduk i samim time ova utakmica je posebno zanimljiva.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Svi smo na okupu, nemamo problema s ozljedama, Ndockyt se vraća i imamo novu kvalitetu s njim. Lijepo je bilo, pobijedili smo Hajduk, ali to je iza nas i ako želimo nastaviti taj pozitivan niz, jako je bitno da držimo fokus na onome što je ispred nas. Očekujem čak i težu utakmicu nego protiv Hajduka jer je protiv Istre to utakmica u kojoj je protivnik al pari, imamo možda i neku malu ulogu favorita nakon te dvije pobjede u nizu ', kazao je trener Gorice Dinko Jeličić.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Nekoliko riječi kazao je i trener Istre David Català:

'Gledali smo utakmice Gorice, znamo da je momčad koja dobro radi, snažna ekipa i mi ćemo morati dati sve od sebe da imamo loptu u nogama. Imaju novog trenera i trenutno su na dobrom putu, imaju dobre rezultate i sigurno će biti teško protiv njih. Ako smo spremni i natječemo se na 100% i imamo fokus, siguran sam da možemo dobiti utakmicu', kazao je David Català.

* više statistika OVDJE.

  • +20
SuperSport HNL, 8. kolo: Gorica - Hajduk, 17.9.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL