RASPLET SKUPINE

Završena utakmica Švedske i Crne Gore, sada je sve još bolnije za naše rukometašice

11.12.2023 u 22:24

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici skupine I drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu rukometašica, u kojoj je igrala i Hrvatska, Švedska je u izravnom susretu za prvo mjesto u Goteborgu svladala Crnu Goru sa 32-25 (15-9) što je bio i rezultat koji je odgovarao Hrvatskoj

Nathalie Hagman i Jamina Roberts su sa po šest golova predvodile Švedsku, dok je Jelena Despotović postigla također šest pogodaka za Crnu Goru.

Švedska je tako osvojila prvo mjesto u skupini s maksimalnih 10 bodova, Crna Gora je ostala druga sa šest, koliko je sakupila i treća Mađarska, koja je u dramatičnom dvoboju ranije u ponedjeljak nadigrala Hrvatsku sa 23-22, dok je Hrvatska ostala četvrta s pet bodova. Na dnu su Senegal s tri i Kamerun bez bodova.

Švedska će tako u četvrtfinalu u srijedu u Herningu igrati protiv Njemačke koja je završila na drugom mjestu u skupini III nakon što je u posljednjem dvoboju u toj skupini izgubila od Danske sa 28-30 (13-15). Crna Gora će, pak, igrati protiv Danske.

U prva dva četvrtfinala u utorak će u Trondheimu igrati Francuska - Češka i Nizozemska - Norveška.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore