Smart Group HR Solutions

Kako je vodeća HR tvrtka zaštitila najosjetljivije podatke svojih korisnika

30.11.2023 u 14:30

Bionic
Reading

U dinamičnom svijetu poslovanja, u kojem se tehnologija brzo razvija, tvrtke se moraju prilagođavati da bi ostale konkurentne. U središtu tih promjena nalazi se Smart Group HR Solutions, jedni od vodećih headhuntera i pružatelja HR outsourcing usluga, vodeća agencija za ljudske resurse u Hrvatskoj, koja od 2002. godine svojim klijentima pruža 'tailor-made' rješenja personalizirane HR usluge, postavljajući standarde iz područja upravljanja ljudskim resursima

Kako s klijentima rade na inovacijama u HR sektoru, koje napredne tehnologije koriste te kako im u tome pomažu alati Microsoft Business Premium, pogotovo u zaštiti najosjetljivijih podataka, otkrila nam je Livia Reljić, direktorica u Smart Group HR Solutionsu. U Hrvatskoj posluju od 2002. godine, otkad su se prometnuli u vodeću agenciju iz područja ljudskih resursa zbog fokusa na pružanje tailor-made rješenja.

'Naše usluge obuhvaćaju cjelokupan životni ciklus zaposlenika, od ulaza u organizaciju, kroz usluge traženja i selekcije specijalističkih i izvršnih kadrova, preko HR konzaltinga i outsourcinga HR procesa za naše klijente, poput usluga kadrovske administracije i obračuna plaća, do izlaza iz organizacije kroz naše outplacement programe zbrinjavanja viška radnika', navodi Reljić.

Klijente Smart Grupe čine uspješna domaća i međunarodna poduzeća iz širokog spektra industrija, uključujući FMCG, telekomunikacije, financije, farmaceutsku industriju, velika IT poduzeća te perspektivne startupe.

U posljednjih šest mjeseci odlučili su se za značajno unapređenje cjelokupnog poslovanja postajući korisnici alata Microsoft Business Premium, te sigurnosnih aplikacija MS Defender i InTune, kojima su zaštićene službena komunikacija i dokumentacija u cloudu, na računalima i mobitelima.

'Ovi alati nisu samo unaprijedili naše poslovanje, već su donijeli brojne prednosti koje osjećamo ne samo mi, već i naši klijenti', tumači naša sugovornica, dodajući da im je prije svega važna sigurnost poslovnih informacija. Zbog prirode posla, primjerice u selekciji kandidata, psihologijskom testiranju ili obračunu plaća, kao i u svim drugim segmentima, rade s vrlo osjetljivim informacijama – a to su osobni podaci.

'Sigurnosne politike mogu se konfigurirati i pratiti na jednostavan način, a ovi alati pružaju napredne načine za detekciju i prevenciju prijetnji, zbog čega brzo i automatski reagira na potencijalne opasnosti. Također uključuje dodatan sloj zaštite analizom ponašanja korisnika, prepoznajući neobične i sumnjive aktivnosti', navodi direktorica.

A što konkretno obuhvaća licenca MS Business Premium? Riječ je o skupini alata za kolaboraciju, s naglaskom na sigurnost poslovanja. Alati koji su većini poznati, poput Outlooka, Worda i Excela, prisutni su u najnovijim verzijama i s mogućnošću dijeljenja dokumenata u cloudu, kao i zajedničkog rada na svim dokumentima istovremeno.

Automatizirali rutinske zadatke

Premda su relativno novi korisnici alata Microsoft Business Premium, naša sugovornica ističe da su u kratkom razdoblju uočili značajne rezultate.

'U Smart Grupi oduvijek stavljamo naglasak na poslovne procese i procedure, a sada su oni znatno jednostavniji. Primjerice, rutinski zadaci sada su automatizirani, što nam pruža više vremena za naše klijente te im se možemo još kvalitetnije posvetiti.

Razmjena podataka s njima puno je brža i jednostavnija, a radi se o zaista velikoj količini povjerljivih podataka, posebice u obračunu plaće. Svi podaci su sigurno pohranjeni kod nas, eliminirajući potrebu za zauzimanjem prostora na diskovima klijenata te oni jednostavno dobivaju pristup podacima koje dijelimo', kaže Reljić.

Najznačajnija kolaboracijska aplikacija je, ističe naša sugovornica, Teams, putem kojeg pojedini timovi mogu komunicirati, što je posebice korisno prilikom hibridnog načina rada, ako kombinirate rad iz ureda i od kuće, kao što to radi Smart Group HR Solutions.

Sigurnost za svoje poslovanje kao i cjelovito rješenje najkorištenijih Microsoft aplikacija možete potražiti u ponudi pouzdanog Microsoft partnera – Hrvatskog Telekoma. Informirati se o uslugama možete na Microsoft 365, a iste možete naručiti online ili u najbližem T-Centru. HT-ovi stručnjaci pomoći će vam odabrati najbolje rješenje za vaše poslovanje.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s Hrvatskim Telekomom.