tvrtka rox

Kako se lider u trgovini štiti od rastućeg broja kibernetičkih prijetnji?

30.11.2023 u 14:30

Bionic
Reading

Tvrtka ROX ima impresivan portfelj od preko 55 brendova raspoređenih u sedam ključnih kategorija. Ne samo da oblikuju krajnje potrošačko iskustvo, već postavljaju standarde u prodaji, distribuciji, razvoju i proizvodnji robe široke potrošnje. 'Svojom prisutnošću na tržištima regije i zemalja Europske unije, ROX je postao sinonim za kvalitetu i raznovrsnost', ističe njegov izvršni direktor Kristijan Krištić

A čime se sve bavi kompanija ROX? Kako direktor navodi, obuhvaća prodaju, distribuciju, razvoj i proizvodnju robe široke potrošnje. Njihov portfelj čini više od 55 brendova podijeljenih u sedam glavnih kategorija: auto, elektro, igračke, kućanstvo, ljepota, prehrana te vrt.

Njihove klijente, kaže, čine globalno priznate tvrtke čije proizvode zastupaju na regionalnom tržištu, od prodajnih lanaca, specijaliziranih trgovina i bezinskih postaja do drogerija i farmacija: WD-40, KH-7, Wenger, STP, Armor All, Nigrin, Fischer, Trolli, Hitschler, Pulmoll, Atomic, Wunder-Baum, Smoothskin, Nuface, Tripollar, PMD Beauty i drugi.

'Prisutni smo na tržištima regije, ali i u zemljama EU-a, Austriji, Italiji i Njemačkoj', navodi direktor u čijoj tvrtki 300 zaposlenika upravlja prodajom 5000 artikala, distribucijom kroz tri distributivna centra te plasmanom robe na 13.000 prodajnih mjesta koja pokrivaju tržišta zemalja regije, kao i dio europskih tržišta.

Zaštita od sigurnosnih prijetnji

No s obzirom na industriju i prirodu posla, a i takvim portfeljom, jedna od najvećih prijetnji u njihovu poslovanju svakako je kibernetička sigurnost, uz koju se primarno veže sigurnost podataka.

Kao rješenje za zaštitu krajnjih točaka koriste Microsoft Defender za Office 365. Defeneder licenca je inače uključena u Premium licencu uz sve ostale poznate MS proizvode. Ovaj sustav, priča nam Krištić, pruža sveobuhvatnu zaštitu, integrirajući se učinkovito s Microsoftovim servisima kao što su OneDrive, SharePoint, Teams i e-mail.

'Zahvaljujući ovoj integraciji, osiguravamo dodatni sloj sigurnosti za naše podatke i komunikacije, što je izuzetno važno u današnjem digitalnom okruženju. Specifične situacije u kojima su nam sigurnosne funkcionalnosti Microsoft 365 Defendera pomogle uključuju detekciju i sprječavanje pokušaja phishinga i malwarea te automatsko reagiranje na sumnjive aktivnosti na mreži', ističe.

Razni alati i tehnologija

Pojašnjava nam da njegova tvrtka koristi razne alate i tehnologije da bi osigurala učinkovitost i produktivnost poslovanja.

'To uključuje Microsoft Business Central ERP, licence Microsoft Business Standard te Microsoft 365 Defender za Office 365. Ove tehnologije su ključne za naše svakodnevno poslovanje i kontinuirano se razvijaju kako bismo ostali u korak s brzim promjenama u poslovnom svijetu.

Rezultati su vidljivi u većoj efikasnosti procesa, poboljšanoj suradnji unutar timova te u smanjenju vremena potrebnog za izvršavanje zadataka. Takvi alati pokazali su se ključnima u optimizaciji naših poslovnih procesa', zaključuje Krištić.

Sigurnost za svoje poslovanje kao i cjelovito rješenje najkorištenijih Microsoft aplikacija možete potražiti u ponudi pouzdanog Microsoft partnera – Hrvatskog Telekoma. Informirati se o uslugama možete na Microsoft 365, a iste možete naručiti online ili u najbližem T-Centru. HT-ovi stručnjaci pomoći će vam odabrati najbolje rješenje za vaše poslovanje.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s Hrvatskim Telekomom.