leo ugostitelj

Zavirite u novi Messijev restoran u centru Barcelone

07.09.2017 u 08:34

Bionic
Reading

Leo Messi, uz to što je jedna od najboljih svjetskih nogometaša svih vremena, očito ima nos za posao. U samom centru Barcelone, s bratom Rodrigom i sestrom Marijom Sol, otvorio je restoran koji se prostire na više od 2000 metara kvadratnih...

Elitniju lokaciju za svoj restoran Leo Messi nije mogao izabrati, njegov Bellavista del Jardín del Norte nalazi se u starome dijelu katalonske prijestolnice i sigurno će privući brojne goste.

Sam restoran prostire se na više od 2000 metara kvadratnih, uređenje je financirao sam Leo, a stajalo je više od dva i pol milijuna eura. Posao će, je Leo ipak mora igrati za Barcelonu, voditi njegov brat Rodrigo i sestra Marija Sol s ostatkom obitelji, a dojam je kako će - imati pravu navalu!

Naime, ako želite zaviriti u unutrašnjost Bellavista del Jardín del Norte morate - ući. Vanjska su stakla reflektirajuća, praktički su kao ogledalo, pa se s ulice unutrašnjost uopće ne može vidjeti. Ali kad uđete... Cijeli prostor podsjeća na Messijev rodni Rosario. Tako je dio Argentine gotovo 'sletio' u sam centar Barcelone.

Restoran je koncipiran kao pravi mali grad, od ulaska na kojem vas čeka kiosk s novinama, pa se nastavljaju trgovina, crkva, fontana na gradskom trgu, brijačnica, vrt... Sve je kao Rosario u malome. Dio zidova ukrašen je novinskim isječcima s tekstovima o Messiju i Barceloni, dio je ispisan vicevima i narodnim šalama. Tu su naravno i dresovi Messijevih suigrača iz Barcelone, pa dio s velikim televizorima samo za gledanje utakmica, a ima i zabavni kutak s video igricama - onima iz 80-tih i 90-tih godina prošlog stoljeća, ali i onih 'suvremenih'. Tu je i ogroman vrt u kojemu se može odmoriti tko god želi, ne mora ništa naručivati u restoranu...

  • +18
Leo Messi restoran - Bellavista del Jardín del Norte Izvor: Promo fotografije / Autor: Bellavista del Jardín del Norte

Ponuda jela i cijene? Ima svega, od tradicionalnih španjolskih, katalonski i argentinskih specijaliteta (mesnih, ribljih i vegetarijanskih!), slastica svih vrsta i oblika, uz bogatu ponudu sokova, pive i vina. Najjeftiniji meni u koji su uključeni predjelo/juha, glavno jelo, salata i slastica stoji 120 kuna (oko 15 eura). Pa ako vas put nanese u Barcelonu, ne zaboravite potražiti Bellavista del Jardín del Norte.