KV. ZA LIGU PRVAKA

'Žapcima' remi s Jadranom, Primorju uvjerljiva pobjeda

17.10.2014 u 21:39

Bionic
Reading

Vaterpolisti Primorja EB u susretu su 1. kola drugog kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka u zagrebu svladali Marseille sa 17:8 (6:2, 4:3, 1:1, 6:2).

Četiri gola za riječki sastav postigao je Sukno, po tri su dodali Burić i Muslim, po dva Radu, Krapić i Elez, a jednoga Šetka.

Riječko Primorje EB je pokazalo gdje je mjesto njima, a gdje francuskom Marseilleu u današnjem vaterpolu. Očiti nesrazmjer u kvaliteti znan i prije utakmice zorno je dokazan već u prvih osam minuta nakon kojih je bilo 6:2 za hrvatskog predstavnika.

U prvom susretu turnira Mladosti i Jadranom iz Herceg Novog igrali su 7:7 (1:2, 3:1, 1:1, 2:3). Dva gola za Mladost postigao je Ivan Živković, a po jednoga su dodali Bukić, Milaković, Lončar, Dašić i Vukičević, dok su po dva pogotka za Jadran postigli Ukropina i Sekulić, a po jednoga Moskov, Drašković i Pješivac. Manje od pet minuta prije kraja Mladost je povela sa 7:5, no u zadnjem napadu Nikola Moskov je devet i pol sekundi prije kraja pogodio za remi, pa će, po svemu sudeći, o putniku u Ligu prvaka odlučivati gol-razlika na kraju turnira.

U drugom kolu u subotu igrat će Mladost - Marseille, te Primorje EB - Jadran (HN), dok će posljednjeg dana turnira, u nedjelju, igrati Marseille - Jadran (HN) i Primorje EB - Mladost.

Plasman u 3. krug kvalifikacija ostvarit će po dva prvoplasirana sastava iz četiri kvalifikacijske skupine koje se osim u Zagrebu još igraju i u Hannoveru, Budimpešti i Kragujevcu. Tih osam ekipa naći će se u ponedjeljak, 20. listopada, na ždrijedu na kojem će prvoplasirane momčadi iz kvalifikacijskih skupina dobiti za protivnika jednog od tri preostala drugoplasirana sastava. Oni će 29. listopada i 12. studenoga odigrati međusobne susrete čiji će se pobjednici pridružiti osam klubova koji imaju izravan plasman u Ligu prvaka, a među njima je i dubrovački Jug CO.