Logo (1)

Slovenac na klupi domaćina

Zanimljiva izjava izbornika Austrije o Hrvatskoj; Lino Červar dobio kompliment kojem se sigurno nije nadao

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 16.01.2020 12:27
  • Objavljeno 16.01.2020 u 12:21
Bionic
Reading

Uoči nove utakmice hrvatske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu, koju u četvrtak u 18.15 sati u Beču čeka okršaj protiv domaćina Austrije, zanimljivo je bilo čuti njihova izbornika Aleša Pajoviča, ali i najboljeg igrača Janka Božovića

Podatak kako Austrija još nikada u povijesti nije pobijedila Hrvatsku samo može biti dodatan motiv domaćinima. No, tri lako izborene pobjede Hrvatske u prvom krugu poprilično su samopouzdanjem napunili momčad Lina Červara uoči borbe za plasman u polufinale. Borba za jednu od medalja se čini sve bliže, ali prvo treba 'riješiti' Austriju uz malo upozorenje kako Duvnjaka i društvo čeka opasan protivnik koji će iza sebe imati i veliku podršku navijača.

Zanimljiv osvrt na utakmicu za RTL televiziju dao je Aleš Pajovič, izbornik Austrije:

'Bit će stvarno teška utakmica. Moramo biti realni, oni su favoriti. Ta izvrsna 5-1 obrana stvorila je puno problema Bjelorusiji, Srbiji i Crnoj Gori. Moramo pronaći način kako doći do laganih golova. Puni smo samopouzdanja. Uz snažnu obranu te Božovića i Bilyka u napadu, sve je moguće', kaže bivši slovenski reprezentativac Pajovič.

Kratak osvrt na utakmicu koja jako puno znači domaćinu dao je i jedan od najboljih igrača austrijske reprezentacije, Janko Božović:

'Hrvatska je vrlo snažna momčad s igračima svjetske klase na svim pozicijama. Ako budemo igrali kao protiv Sjeverne Makedonije uz dobru obranu, sjajnog vratara, onda ćemo definitivno imati šanse', dodao je Božović koji je posebno nahvalio hrvatskog izbornika Červara.

'Pravi lisac, za mene jedan od najboljih trenera u svijetu. Jako puno sam naučio od njega, na igri Hrvatske vidi se koliku pozornost stavlja na obranu', dodao je Božović koji je tako udijelio kompliment Červaru kojem se hrvatski izbornik sigurno nije nadao. Pogotovo ne uoči ovakve utakmice.

  • +17
Hrvatska - Srbija, 3. kolo, skupina A, Euro 2020. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal