svi na maksimir

'Zagrebački fakini' na glavnom terenu: Dinamovi juniori na Maksimiru dočekuju europskog velikana u borbi za polufinale Lige prvaka

06.03.2020 u 19:51

Bionic
Reading

DInamovi juniori će u četvrtfinalu Lige prvaka 18. ožujka u 18 sati dočekati Benficu na glavnom terenu stadiona na Maksimiru

Dinamovi juniori su u osmini finala srušili minhenski Bayern i tako se plasirali u četvrtfinale juniorske Lige prvaka. Nakon 2:2 u 90 minuta pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a tu je briljirao golman Dinama Renato Josipović koji je s dvije obrane odveo 'modre' dalje. Protivnik u četvrtfinalu bit će Benfica.

'Modri' juniori će tako imati priliku osvetiti svoje starije kolege koje je Benfica izbacila iz Europske lige u ožujku prošle godine. Nakon što su izborili proljeće u Europi nakon 50 godina i slavili protiv Benfice na Maksimiru, portugalski sastav je pobijedio 3:0 u uzvratu i tako Nenadu Bjelici i ekipi rasplinuo san o četvrtfinalu Europske lige.

  • +5
Bayern - Dinamo, osmina finala juniorske Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Sada su juniori u četvrtfinalu i to Lige prvaka, a protivnik je ponovno Benfica. Trener Dinamovih juniora Igor Jovićević nije skrivao zadovoljstvo prolaskom u četvrtfinale i pobjedom nad velikim Bayernom.

'Ovo nije slučajno nego je odraz jedne velike generacije koja može podnijeti psihološki pritisak. Ne sjećam se kada smo ovako dobro igrali. Htio sam od njih da budu 'ludi' danas jer u Bayernu nemaju takvih fakina iz Dubrave, Črnomerca, Ferenščice i pokazali smo im', rekao je Jovičević koji se osvrnuo i na Benficu koja nije bezazlen protivnik:

'Razbili su Liverpool s 4:1. Nisam ih gledao, ali znam da je portugalska akademija jedna od najboljih u Europi. No, mi ih čekamo na Hitrecu koji je naš dom. Imamo dovoljno vremena da proslavimo, oporavimo se i napravimo analize', govorio je neki dan Jovičević koji se tada nije nadao da će susret s Benficom juniori igrati na glavnom terenu maksimirskog stadiona.

Utakmica četvrtfinala Lige prvaka igrat će se 18. ožujka u 18 sati na glavnom Dinamovom terenu. Neslužbeno doznajemo da će cijena ulaznica biti simbolična pa se u klubu nadaju velikom odazivu navijača, a možda i rušenju rekorda ili barem ulasku u top 5 najgledanijih utakmica.

Na petom mjestu je sada susret Maccabi Haife i Borussije Dortmund na kojem je bilo 10.124 gledatelja, dok je rekorder utakmica Krasnodara i Real Madrida koju je uživo pratilo 32.510 navijača. Tko zna, možda nakon 18. ožujka Dinamo poremeti ovu listu ulaskom u polufinale Lige prvaka.